Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Beskydech žije asi 10 rysů a stejný počet vlků. Občas ze Slovenska dorazí i medvěd

Asi desítka dospělých rysů s mláďaty plus zhruba stejný počet vlků. Ti se podle závěrů únorového mapování velkých šelem aktuálně pohybují v Beskydech. Mapování provádí zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny České Republiky ve spolupráci s Hnutím Duha Šelmy.

Maškarní karneval v Lidovém domě ve Frýdku-Místku bavil handicapované

Lidé s handicapem se bavili v Lidovém domě ve Frýdku-Místku. Tradičně se tady pro ně konal únorový karneval. Účast byla opět rekordní, protože přišlo na 150 klientů různých organizací z města i okolí.

53 kamer hlídá nově dům na Malém Koloredově ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek řešil připomínky nájemníků na bezpečnost v panelovém domě Malý Koloredov. Město tam proto nově nainstalovalo bezpečnostní kamery. Ty se hned v praxi osvědčily a strážníci díky nim vyřešili během několika dnů hned 15 událostí. Našli i jednu osobu v pátrání.

Zdi v Hospici Frýdek-Místek ničí vlhkost, město připravuje sanaci

Budovu městského hospice ve Frýdku-Místku čeká rekonstrukce spodního patra. Důvodem je nutnost sanovat vlhké zdi, které ničí spodní voda. Oprava částečně omezí chod hospice a plánuje se na letní měsíce. Aktuálně se připravuje projektová dokumentace.

Nový přístroj rehabilitačního centra v Čeladné má původ v NASA

20. února 2024 12:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Rehabilitační centrum Čeladná je prvním zdravotnickým zařízením se statutem odborného léčebného ústavu v České republice, které má pro pacienty k dispozici nový přístroj, jež má původ v kosmické medicíně NASA.

Frýdek-Místek řeší možnosti úpravy přechodu na krajské silnici. Policie hledá svědky vážné nehody

Frýdek-Místek usiluje o zlepšení bezpečnosti na rizikových přechodech pro chodce. Jedním z nich je aktuálně přechod na Bruzovské ulici. Nedávno tam byla vážně zraněna chodkyně a podle veřejnosti je nebezpečný. Město už má studie na úpravy, ale přechod mu nepatří, protože je na krajské silnici.

Hasiči cvičili postup zásahu při požáru elektromobilu

Požár elektromobilu. To bylo hlavní téma speciálního semináře pro hasiče, který proběhl ve Frýdku-Místku. Hasiči se učili především správný postup likvidace takového požáru. Využili k tomu plno speciálního vybavení a spolupracovali také s nedalekou automobilkou, která dodala elektromobil.

Rodiče v dotazníku potvrdili, že školy ve Frýdku-Místku jsou kvalitní

Jak jsou kvalitní základní školy ve Frýdku-Místku? Na to se přímo rodičů ptal online dotazník, který město připravilo v loňském roce. Zaměřen byl hlavně na komunikaci a bezpečnost. Město už má k dispozici výsledky, které potvrdily, že školy jsou kvalitní. Každá má navíc jinou silnou stránku.

Na dálnici D48 u Frýdku-Místku se převrátil kamion plný obilí

19. února 2024 8:28 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Převrácený kamion zastavil provoz v jednom směru na dálnici D48 u Frýdku-Místku. Tahač s návěsem převážel obilí, které se po nehodě vysypalo na silnici.

Dětští pediatři si předávali zkušenosti na setkání v Nemocnici ve Frýdku-Místku

16. února 2024 17:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádalo úspěšný seminář pro praktické lékaře pro děti a dorost. Zúčastnilo se ho více než 40 pediatrů a dětských sester z Frýdku-Místku i z přilehlého okolí.

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

O kurz pro ženy nad 50 let v Lumpíkově ve Frýdku-Místku je velký zájem

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku už rozjelo nový kurz pro ženy nad 50 let. Ten jim má pomoci udržet se na trhu práce a zlepšit psychickou i fyzickou kondici. O kurz byl obrovský zájem, je totiž kompletně plný.

Frýdek-Místek uctí režiséra Františka Vláčila pamětní deskou i filmovou projekcí

Frýdecko-místecký dům, ve kterém v dětství bydlel režisér František Vláčil, ponese na jeho počest pamětní desku. Radnice tak uctí stoleté výročí narození velikána českého filmu. Připomínkou Vláčilova umění bude také série projekcí jeho filmů v kině Nová scéna Vlast.

Ve Frýdeckém lese se buduje nová zastávka MHD, kvůli bezpečnosti cestujících

Frýdek-Místek buduje úplně novou autobusovou zastávku ve Frýdeckém lese na Panských Nových Dvorech. Její zřízení požadovali tamní občané, protože v místě je velký provoz a pohybují se tam děti při cestě do školy a zpět. Práce probíhají bez přerušení provozu frekventované cesty a potrvají tři měsíce.

Hlasování v projektu Zapoj F-M probíhá do 26. února

Do 26. února běží veřejná anketa ve 3. ročníku ZAPOJ F-M. Lidé v ní mohou vybírat místo, které projde úpravou. Na jeho proměnu pak dá město opět milion korun. Na výběr je ze čtyř lokalit.

Stavba Alzheimer centra ve Frýdku-Místku by mohla začít v roce 2025

Frýdek-Místek dlouhodobě usiluje o vznik Alzheimer centra. To vybuduje soukromý investor, který už pracuje na projektu. Město současně vedle postaví Domovinku, zařízení pro osoby se sníženou soběstačností. Aktuálně už se připravuje vybudování potřebné infrastruktury.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí se hrál tenisový turnaj mladších žákyň

Tenisová hala Panorama sport ve Frýdlantě nad Ostravicí hostila turnaj mladších žákyň kategorie B. Účastnily se ho tenistky z celé republiky a zastoupení mělo také Slovensko.

V Palkovicích rozšířili gastro služby o dva podniky

8. února 2024 17:58 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Nejen obyvatelé Palkovic a Myslíku mohou v obci navštívit dva nové podniky, kde se mohou najíst a napít. Jedním je kavárna v budově nové radnice a druhým známý ranč Myšák.

MHD ve Frýdku-Místku bude mít flotilu nových elektrobusů i elektronické tabule na zastávkách

Cestující frýdecko-místeckou hromadnou dopravou se mohou těšit na flotilu zbrusu nových autobusů. Dopravce společně s městem usiluje o modernizaci a do vozového parku přibydou další elektrobusy. Další novinkou budou také informační LED tabule na zastávkách.

Tříkrálová sbírka byla na Frýdecko-Místecku opět úspěšná, vybralo se přes 2,7 milionu korun

Lidé i letos hojně podpořili oblíbenou Tříkrálovou sbírku. Na Frýdecko-Místecku se vybralo přes 2,7 milionu korun. Charita letos využije peníze na čtyři záměry. Nákup nového vybavení, obnovu vozového parku a podporu dvou služeb.

Předškoláci z Frýdlantu absolvovali týdenní lyžařské kurzy na Bílé a Opálené

Děti z mateřských škol ve Frýdlantě nad Ostravicí si užily na sjezdovkách v Bílé a na Opálené. Pod vedením zkušených instruktorů tam absolvovaly lyžařské kurzy.

Primátor i záchranáři ocenili policisty za záchranu tonoucího ve Frýdku-Místku

Svědek a dva policisté byli jako první u tonoucího muže v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Jeden z policistů se dokonce vrhl do vody, aby se dostal na ostrůvek na druhou stranu. Společně pak prováděli resuscitaci. Profesionální zásah a spolupráci nyní ocenil primátor města a také členové záchranné služby.

Chodník je opravený, Čeladná čeká na zprávu o dotaci

7. února 2024 12:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Podél cesty směrem na Podolánky nechala obec Čeladná rekonstruovat několik úseků starých chodníků, a to od křižovatky s hlavní komunikací k autobusové zastávce Přádelna vlny.

Chátrající kulturní památka na náměstí ve Frýdku-Místku má projít opravou

Zdevastovanou kulturní památku na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku čeká rekonstrukce. Chystanou opravu rohové budovy na začátku Hluboké ulice potvrdil aktuální vlastník objektu. Dům chátrá již od 80. let, s pracemi se má začít v roce 2025.

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře a správně pečovat o zuby

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře. Preventivní program pro rodiče s dětmi se nově rozšířil o základní a mateřské školy. Děti navštíví ordinaci, kde si doslova vyzkouší práci zubních lékařů a zároveň se dozví, jak správně pečovat o zuby. Nový vzdělávací program podpořil magistrát.