Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Policisté vyrazili s preventivním varováním na novojičínský bazén

Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

Další etapou jsou rekonstrukce teplovodů, letos na Nerudově ulici

Jedna z letošních investičních akcí města opět směřuje i do tepelného hospodářství, a to do rekonstrukce teplovodu na ulici Nerudova. Za posledních pět let už radnice do efektivnějšího vytápění svých objektů i obytných domů investovala sto milionů korun.

Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

Skokani z Fokusu získali bronzové evropské medaile, i tu historicky první pro Českou republiku

25. července 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Tým dětí ze Střediska volného času Fokus zabodoval na mistrovství Evropy. V rychlostním skákání přes švihadla získal tři bronzové medaile. Jsou to historicky první medaile z evropského šampionátu v této sportovní disciplíně pro Českou republiku.

Letní kino si Novojičíňáci užívají dva týdny v zahradě Slunce

Přestože areál letního kina v Novém Jičíně už před několika lety zalila voda okrasného vodního prvku, o zážitek z filmových večerů pod širým nebem lidé ochuzeni nejsou. Také letos se dva týdny venkovního biografu odehrávají v zahradě Nového Slunce.

Studénka zřídí dětskou skupinu, žádá o státem nabízenou dotaci

25. července 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Nedostatek míst v mateřské škole chtějí ve Studénce vyřešit provozem dětské skupiny. Její zřízení by měla z velké části pokrýt dotace. Podání žádosti o státní podporu schválili zastupitelé.

Ve Studénce si fotbalisté zahráli jako na pláži

24. července 2024 14:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

K létu patří formy plážového sportování - a to v mnoha disciplínách, Třeba na koupališti ve Studénce se na beachvolejbalovém kurtu konal 1. ročník plážového turnaje ve fotbalu.

Zahrada na Jiráskově ulici, která už není trendy, bude hravá a bezpečnější

24. července 2024 12:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Město v posledních letech postupně revitalizuje zahrady u mateřských škol. Teď se dočkala i ta na Jiráskově ulici. Její obnova začala v létě, kdy tu nejsou děti. Práce potrvají čtyři měsíce.

Novojičínští skokani mají pro Česko první medaile z mistrovství Evropy

Tým dětí z novojičínského Střediska volného času Fokus zabodoval na mistrovství Evropy. V rychlostním skákání přes švihadla získal tři bronzové medaile. Jsou to historicky první medaile z evropského šampionátu v této disciplíně pro Českou republiku.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více