Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mariánskohorská radnice opravuje silnice novou metodou. Je mnohem levnější než klasická

Mariánskohorská radnice se pustila do oprav málo využívaných ulic novou metodou. Dovolit si to může jen proto, že je až pětkrát levnější než klasické pokládání asfaltu.

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka prochází kompletní rekonstrukcí

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Ta začala před dvěma lety výměnou střech na všech pavilonech a pokračovala rekonstrukcí tělocvičny, šaten a rozvodů horké vody.

Mariánskohorská radnice také letos uspořádala adaptační pobyty pro prvňáčky a jejich rodiče

Mariánskohorská radnice už více než 10 let pořádá adaptační pobyty pro prvňáčky. Jejich cílem je, aby se děti poznaly dříve než nastoupí do prvních tříd. Zároveň se mezi sebou poznají i jejich rodiče a vytvoří si tak vztah na celých 9 let.

V Ostravě museli evakuovat seniory ze dvou domovů, kvůli povodním byly bez elektřiny a tepla

V úterý dopoledne museli záchranáři společně s hasiči evakuovat seniory ze dvou ostravských domovů, které skončily kvůli záplavám bez elektřiny a technologií. Senioři byli rozděleni mezi nepostižená zařízení a momentálně je již o ně postaráno.

Mariánskohorská radnice uspořádala tradiční hudební festival Folková dolina

V Ostravě-Mariánských Horách proběhl už tradiční rodinný hudební festival Folková dolina. Kromě hudby byl připraven i bohatý doprovodný program zaměřený především na děti.

Domovní schůze v Ostravě-Mariánských Horách nahradily sousedské grilovačky

Domovní schůze, které probíhají v rámci projektu Domovník preventista, se letos poprvé na léto přesunuly ven. Sousedské grilovačky se postupně uskuteční ve všech 15 lokalitách, o které se domovníci preventisté v Mariánských Horách a Hulvákách starají.

Nové kotelny, okna a zateplení. Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení

Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky dává postupně do pořádku svůj bytový fond. V domech ruší gamata a průtokové ohřívače vody a zřizují nové kotelny. Zvyšuje tak lidem komfort bydlení.

Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení. Už nebudou muset topit gamaty

V obvodu Mariánské Hory a Hulváky procházejí rekonstrukcí bytové domy, ve kterých je zastaralý způsob vytápění a ohřev vody. Díky novým kotelnám tak lidé ušetří za energie.

Mariánskohorská radnice uspořádala příměstské letní tábory pro děti. Letos už potřetí

Mariánskohorská radnice také letos uspořádala příměstské tábory pro děti ve věku od 6 do 12 let. Každý rok je o ně velký zájem a 3 týdenní turnusy tak byly během chvilky naplněny.

V areálu ostravské chemičky hořela chladicí věž

11. července 2024 12:44 | Ostrava-Mariánské hory | Jiří Cileček

Záchranné složky spěchaly ve čtvrtek dopoledne do areálu chemických závodů v Ostravě-Mariánských Horách. Vypukl tam požár chladicí věže, která není v majetku společnosti BorsodChem MCHZ. Nebezpečí podle hasičů nehrozilo.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Žáci ZŠ Gen. Janka poprvé tvořili rozpočet. Mariánskohorská radnice se chce od dětí inspirovat

Mariánskohorskou radnici zajímá, jak vidí obvod děti. Žáci ZŠ Gen. Janka tak dostali za úkol vytvořit rozpočet a vyplnit pocitové mapy. Do akce se zapojili všichni žáci druhého stupně.

Občané Ostravy-Mariánských Hor dostanou od radnice kompostéry. Stačí si o ně zažádat

Mariánskohorská radnice rozdává lidem kompostéry. Pokud o ně mají zájem, stačí, aby vyplnili formulář na webu. Díky dotaci z Operačního programu Životní prostředí je dostanou zcela zdarma.

Na školním hřišti ZŠ Gen. Janka se díky novému provoznímu řádu vystřídají všechny děti

Mariánskohorská radnice upravila provozní řád sportovního hřiště u Základní školy Gen. Janka. A to tak, aby se na něm vystřídaly všechny děti. Stávalo se totiž, že menší děti se na něj vůbec nedostaly.

Na Mariánské náměstí se slétly čarodějnice, skřeti, kouzelníci a další nadpřirozené bytosti

Mariánské náměstí zaplnili čarodějnice, čarodějové, skřeti, kouzelníci a jiné nadpřirozené bytosti. Sešli se tady na tradičním sletu čarodějnic.

Domovníci preventisté se mariánskohorské radnici osvědčili. Problémy řeší rychle a zodpovědně

Obvod Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky postupně zlepšuje technický stav bytových domů, jejich okolí a také bezpečnost. Za vším stojí domovníci preventisté, kteří se momentálně starají o 15 lokalit v obvodu.

Mariánskohorská radnice má projekty k rozvoji obvodu na řadu let dopředu

Mariánskohorská radnice má připravenou řadu projektů k rozvoji obvodu. Realizovat je začne ve chvíli, kdy je potřeba, nebo když se naskytne dotační příležitost.

Ostravská Galerie výtvarného umění se novou výstavou všestranné výtvarnice Toyen stává světovým unikátem

Opravdovou lahůdkou pro milovníky umění je nejnovější výstava knižní a grafické tvorby malířky, grafičky a ilustrátorky Toyen s názvem Knihy bez hranic. Galerii výtvarného umění se podařilo získat unikátní knižní a grafické dílo z francouzského období slavné výtvarnice.

Mariánskohorská radnice v létě pošle budoucí prvňáčky k moři. O adaptační pobyty je velký zájem

Mariánskohorská radnice také letos pošle budoucí prvňáčky k moři do Chorvatska. Adaptační pobyty jsou určeny pro děti, které v září nastoupí do ZŠ Gen. Janka, kterou zřizuje.

Mariánské Hory se připravují na jaro. V obvodu se uklízí a v novém zázemí se opravuje mobiliář

V Mariánských Horách renovují mobiliář. Podepisuje se na něm zub času i vandalové. Pracovníci technického úseku radnice práci nad rámec běžné údržby zvládají díky nové technice i zázemí.

Technický úsek mariánskohorské radnice zvládne daleko více práce díky nové technice i zázemí

Technický úsek mariánskohorské radnice připravuje veřejný prostor na jaro. Kromě běžné činnosti jako je úklid listí, silnic a chodníků, se pracovníci pustili i do oprav poškozeného mobiliáře, aby byl opět funkční a hezký.

Při večerním požáru půdy domu v Hulvákách se museli evakuovat nájemníci

22. února 2024 7:44 | Ostrava-Mariánské hory | Libor Běčák

Devět obyvatel domu v Knüpferově ulici v Ostravě-Hulvákách se muselo ve středu večer evakuovat do bezpečí, když na půdě vypukl požár.

Mariánskohorská lokalita Červený kříž se mění na moderní čtvrť. Komplikovaní nájemníci byli vystěhováni

V Ostravě-Mariánských Horách prochází rekonstrukcí 24 bytových domů poblíž služebny městské policie. O jejich zoufalý stav se postarali nepřizpůsobiví obyvatelé, které se podařilo vystěhovat díky převedení domů na nového majitele.

Mariánskohorská radnice má rekordní částku na investice. Bude více investovat do bytů, komunikací i kultury

18. ledna 2024 17:10 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Mariánskohorská radnice letos bude hospodařit s rekordním rozpočtem ve výši přes 375 milionů korun. Větší čtvrtina z této částky je určena na investiční akce.

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka oslavila 50 let. Na Slavnostní akademii pozvala Martina Chodúra i bývalé pedagogy

22. prosince 2023 14:53 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka letos oslavila. 50 let od svého založení. Oslavy vyvrcholily velkou Slavnostní akademií, kterou škola připravila společně s mariánskohorskou radnicí. Hlavními hvězdami byly děti a Martin Chodúr.