Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Pořádková jednotka MS kraje je nejlepší. V "Testu odolnosti 2024" nenašla přemožitele

Policisté speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje jsou nejlepší. Potvrdili to vítězstvím na extrémním závodě s názvem "Test odolnosti 2024." Poradit si museli se zdravovědou, silovými disciplínami a například i orientací v terénu.

Ostrava koupila dobrovolným hasičům nové přilby. Použila peníze z pokut

Ostrava si velmi váží práce dobrovolných hasičů o čemž svědčí i to, že se jim stará o obměnu techniky a vybavení. Nedávno jsme vás informovali o novém výjezdovém vozidle v Radvanicích a nyní dostali dobrovolné sbory napříč celým městem nové helmy.

Ostrava má vyřešeno financování koncertního sálu. Úvěr začne čerpat příští rok

28. června 2024 13:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má detailně zajištěno financování nové koncertního sálu. Největší částku z celkových nákladů 3,8 mld. korun bude hradit z úvěru Evropské investiční banky. V příštích dnech začne hloubení stavební jámy.

Dětem začínají prázdniny. Řidiči by měli ubrat nohu z plynu

28. června 2024 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Začínají prázdniny, což každoročně znamená větší pohyb dětí po ulicích i v dopoledních hodinách. Řidiči by si to měli uvědomit a být pozornější. Policisté a zástupci BESIPU také poslední den školy dětem připomínali důležité zásady pro bezpečný pohyb v silničním provozu.

Ostravští strážníci se zaměřují na prevenci. Projekty cílí na zranitelné skupiny obyvatel

26. června 2024 11:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Velmi důležitou součástí práce městských strážníků v Ostravě je prevence. projekty jsou cíleny zejména na nejzranitelnější skupiny obyvatel, jako jsou děti nebo senioři. Nejnovější projekt s názvem "Se strážníky si vím rady," představili policisté také primátorovi Janu Dohnalovi.

Od 1. července začnou platit změny ve stavebním zákoně. V Ostravě ubude stavebních úřadů

26. června 2024 11:33 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Od 1.července začne platit nový stavební zákon a na něj navazující vyhlášky. Současně dochází ke sloučení některých stavebních úřadů v Ostravě, a to zejména stavebních úřadů, disponujících jen malým počtem zaměstnanců.

Muzeum automobilů Tatra přechází pod kraj. Chystají se velké investice

Moravskoslezský kraj chce zcelit unikátní sbírku vozidel Tatra a proto se s Kopřivnicí dohodl na převzetí muzea osobních vozidel. K nákladním autům, tak tedy nabídne návštěvníkům komplexní expozici všech tatrováckých skvostů, včetně legendární Slovenské strely.

Ostrava si připomíná sto let od od návštěvy Masaryka. V ulicích ho spontánně vítaly davy občanů

24. června 2024 13:13 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 25. června připomíná sto let od od návštěvy prezidenta T. G. Maryka. Kolona automobilů přijela do města od Hlučína a v ulicích ho spontánně vítaly tisíce občanů s vlaječkami. Na Masarykově náměstí ho pak slavnostně přivítal vládní komisař a pozdější starosta města Jan Prokeš.

Ostravu čekají letní opravy silnic a tedy i omezení v dopravě. Zásadní bude uzávěra ulice 28. října

24. června 2024 9:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se začátek prázdnin, což každoročně znamená také začátek oprav, rekonstrukcí a modernizací komunikací. Ve většině případů se to neobejde bez omezení v dopravě a stejné to bude i letos. Na ty nejzásadnější uzávěry silnic a změny v trasách hromadné dopravy vás upozorníme v následující reportáži.

Modernizace klíčového pavilonu v MNO skončila. Nové zázemí má interna, kardiologie i ortopedie

19. června 2024 12:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Městská nemocnice Ostrava neustále vylepšuje péči o pacienty a potupně modernizuje zázemí jednotlivých oddělení. Nyní byla po třech letech ukončena modernizace klíčového pavilonu E2, ve kterém má zázemí interna, kardiologie i ortopedie.

Komerční sdělení více

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.


11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Vybrané objekty společnosti OVAK bude hlídat technologie používaná pro ochranu jaderných elektráren

Ke zvýšení ostrahy objektů v rámci vodovodní sítě použila společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. jako první v Moravskoslezském kraji unikátní technologii prostorové ochrany LiDAR. LiDAR je technologie, která využívá laserové (světelné) paprsky k měření vzdáleností. Může být použita k detekci pohybu nebo k identifikaci objektů v rámci určitého chráněného prostoru. Systémy LiDAR se používají ve světě především k ochraně strategických objektů, v České republice například k ochraně obou jaderných elektráren nebo letišť.

Mezinárodní soutěž Ostrava Towers Complex vyhrálo dánské studio ADEPT

Ostravský mrakodrap ponese rukopis věhlasného dánského studia ADEPT, které zvítězilo v mezinárodní architektonické soutěži. Porota složená z významných osobností české i světové architektury vybírala z pěti renomovaných architektonických studií. Vítězný projekt porotce zaujal především tím, jak kvalitně sceluje dnes roztříštěné území a propojuje ho s veřejným prostorem Karoliny, Frýdlantskými mosty i širší městskou zástavbou v této lokalitě.

Více