Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Hokejový šampionát se povedl po všech stránkách. Fandové společně sledovali i finálové boje v Praze

27. května 2024 8:54 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Vítězstvím české reprezentace skončilo v neděli v Praze hokejové mistrovství světa. Ostravská část šampionátu skončilo o pár dní dříve, protože o medaile se bojovalo už jen na jednom stadionu. Nic to ale neubralo Ostravě na kreditu skvělého pořadatele a pochvala samozřejmě patří i fantastickým fanouškům.

Ostrava přispěje na opravy památek a městských staveb. Dotační program funguje už 15 let

24. května 2024 13:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podporuje rekonstrukce a opravy památek a významných městských staveb už mnoho let. V posledních 15 letech pak fungují dva programy, které dělí podporované objekty na klasické nebo industriální a na sakrální stavby.

V Ostravě soutěžili dopravní policisté. Regulovčík roku musí zvládnout křižovatku i skvěle řídit

24. května 2024 10:36 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Ostrava opět po roce hostila dopravní policisty ze všech koutů MS kraje. Uskutečnil se totiž další ročník soutěže Regulovčík roku, který obnáší nejen perfektní řízení křižovatky, ale i další dovednosti, které musejí dopraváci ve službě zvládnout.

Blíží se Mezinárodní hudební festival L. Janáčka. Program potrvá měsíc

23. května 2024 8:51 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se začátek období festivalů. Na své si tak přijdou nejen milovníci populární či taneční hudby, ale červen bude patřit i hudbě vážné, reprezentované Mezinárodním hudebním festivalem Leoše Janáčka.

Mezi Polankou a Starou Bělou lze projet po cyklostezce. Na mostě přibyl pruh pro cyklisty

22. května 2024 12:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Cyklistické propojení mezi Polankou a Starou Bělou je už zcela bezpečné. Na zrekonstruovaném mostě byl totiž přistavěn pruh, který je určen pro chodce a cyklisty a je oddělen od silnice.

Na hrobu ve Vítkovicích si ustlal bezdomovec. Návštěvníci hřbitova na něj zavolali strážníky

Tak to tady ještě nebylo. Ostravští strážníci museli řešit velmi neobvyklou situaci, kdy je vyděšená seniorka přivolal na hřbitov, že jí na hrobě spí nějaký muž. Ukázalo se, že jde bezdomovce, kterého zmohl alkohol.

V Ostravě začaly Dny Fajne rodiny. Akce potrvají do poloviny června

20. května 2024 11:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě začaly oblíbené Dny Fajne rodiny, což je spousta akcí a prorodinných aktivit napříč celým městem, kde si to své najde opravdu každý. V letošním roce se do pořádání zapojilo více než 50 nejrůznějších organizací.

Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu, dveře vyrazili beranidlem

Velkou dávku odvahy projevili policisté z hlídkové služby, když neváhali a s nasazením vlastního života zachránili muže ze zakouřeného bytu v Ostravě-Porubě. V podobných případech totiž může jít o vteřiny.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více