Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Spolupráce strážníků a státní policie je příkladná. Nyní vedla k zadržení vykradačů aut

Strážníci a státní policisté na řešení mnoha případů zejména pouliční kriminality často spolupracují. Tak tomu bylo i v případě z Ostravy, kdy strážníci zadrželi na popud svědka povedený páreček, který vykrádal auta. Dvojici usvědčily ukradené věci v dodávce.

Začala stavba Parku nad rybníkem. Propojí sídliště s Bělským lesem

21. srpna 2024 11:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Bělský les je jednou z nejnavštěvovanějších rekreačních lokalit v Ostravě a projekt Cesta vody tomu ještě pomohl. Nyní začala další etapa kultivace, která na něj naváže. Nese název Park nad rybníkem a jejím cílem je propojit les se sídlištěm.

Peníze na ozdravné pobyty jsou schváleny. Ostravští radní vyčlenili 27 milionů kč

20. srpna 2024 12:01 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravští radní schválili nový balík financí pro ozdravné pobyty děti na další školní rok. Jde o peníze, které mohou využívat základní i mateřské školy na pobyty na čerstvém vzduchu. V našem regionu jde především o Beskydy nebo Jeseníky.

Na Dnech NATO se v akci představí nové vrtulníky AČR. V bojové ukázce to bude poprvé

20. srpna 2024 10:18 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Dny NATO v Ostravě se rychle blíží a tak pro vás máme pozvánku na tuto jedinečnou akci na letiště do Mošnova. Letošní ročník se ponese ve znamení modernizace naší armády a tak se například představí poprvé v naší zemi v bojové ukázce nové vrtulníky Armády české republiky.

MS kraj koupil hasičům speciální detektory. Umí zjistit 7 různých plynů

9. srpna 2024 8:29 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Moravskoslezský kraj každým rokem pamatuje na profesionální i dobrovolné hasičské sbory a přispívá jim na nákup nejrůznější nové techniky. Díky tomu hasiči v minulých dnech získali nové detekční přístroje, které dokáží rozpoznat 7 druhů nejrůznějších plynů.

Pavilon Tanganika v ZOO prošel zásadní rekonstrukcí. Součástí je i expozice nočních tvorů

Pavilon Tanganika v ostravské ZOO prochází velkou rekonstrukcí a protože je již jedna etapa dokončena, rozhodlo se vedení zahrady zpřístupnit tuto expozici návštěvníkům. Otevírá se také část pro zvířata, která mají rády tmu.

Technologický park v Pustkovci čeká rozšíření. Nová budova nabídne laboratoře, kanceláře i byty

8. srpna 2024 9:49 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Technologický park v Ostravě - Pustkovci se znovu rozšíří. Je to dobrá zpráva, protože jde o další krok k transformaci našeho regionu od těžkého průmyslu k inovacím a moderním technologiím.

Ostravským seniorům pomáhá virtuální realita. Technologie zlepšuje fyzičku a psychiku

7. srpna 2024 12:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě mají klienti domovů pro seniory nově možnost zlepšit svou kondici prostřednictvím virtuální reality. Zjednodušeně řečeno v podstatě hrají jednoduché hry, které je nutí k pohybu. Nejenže se tedy zabaví, ale zároveň si zlepšují a posilují své schopnosti.

Hřiště na Kamenci se moc povedlo. Pochvalují si ho nejen děti ale i jejich rodiče

O projektu dětského hřiště na Kamenci ve Slezské Ostravě jsme vás informovali už na jaře a nyní se k němu vracíme. Byl totiž dokončen a moc se povedl. Chválí ho nejen děti, ale i jejich rodiče, kteří se díky vstřícnému postoji radnice mohli na vzhledu hřiště podílet.

Cizinec vypil láhev a rumu a vyrazil autem po Ostravě. Nyní je bez řidičáku a hrozí mu vězení

7. srpna 2024 11:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Řídit s alkoholem v krvi se nevyplácí. Přesvědčil se o tom v Ostravě cizinec, který usedla za volant po vypití láhve rumu. Svědkyně na něj zavolala policisty a ti jej zastavili. Dechová zkouška prokázala téměř 4 promile alkoholu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více