Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Děti ze škol a školek Ostravy-Jihu prodávaly domácí výrobky na vánočních jarmarcích

15. prosince 2023 13:23 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Sváteční nálada přichází i do škol a školek na Jihu. Například na základní škole Mitušova pořádalo vedení školy již tradiční vánoční jarmark. Prodejem ve stáncích si děti z jednotlivých tříd vydělávají peníze do třídního fondu.

Betlémáři ukázali své umění v Příboře. Letos se sešli už po desáté

12. prosince 2023 11:21 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V Příborském centru tradičních technologií se konal každoroční sjezd betlémářů. Jedná se o jubilejní desátý ročník této akce a své dřevěné betlémy zde vystavili řezbáři ze severní i jižní Moravy.

V Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku rozsvítili vánoční stromek a otevřeli výstavu betlémů

10. prosince 2023 15:30 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Vánoční stromek prosvítil zámecké nádvoří muzea Beskyd. Pracovníci muzea tak chtěli přilákat návštěvníky na výstavu Betlémů, která byla otevřena stejný den. Betlémy na výstavu přitom muzeu propůjčili samotní lidé.

Prosincové setkání seniorů z Ostravy-Jihu v Akordu se neslo ve vánočním duchu

8. prosince 2023 17:30 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Vánoční koledy, kostýmová soutěž nebo předání vybrané částky na pomoc potřebným. To byl program prosincového setkání seniorů z Ostravy-Jihu v Akordu, které se koná každý měsíc. Tentokrát se akce zúčastnil i Mikuláš s čerty.

Eva Pavlová navštívila konferenci o pěstounské péči v Ostravě

1. prosince 2023 10:00 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V Ostravě se konal 11. ročník konference v rámci projektu Dejme dětem rodinu. Zúčastnila se jí i manželka prezidenta České republiky, Eva Pavlová. Cílem konference je otevřít nová témata v oblasti náhradní rodinné péče.

V Ostravě otevřeli centrum s technologiemi pro seniory

30. listopadu 2023 17:19 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V centru Ostravy začalo fungovat nové centrum s moderními technologiemi pro seniory. Ty mají prodloužit schopnost seniorů zůstat déle v domácím prostředí a vyřešit tak problém s nedostatkem míst v pobytových sociálních službách. Kromě toho bude středisko sloužit i pro výuku sociální péče.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více