Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Úspěch starších dorostenců MFK OKD Karviná

25. června 2013 12:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Letošní fotbalová sezóna byla velmi úspěšná pro karvinské starší dorostence kategorie U19, kterým se podařilo vyhrát Moravskoslezkou ligu. Vítězstvím si vybojovali postup mezi dorosteneckou elitu a na hřišti se budou potkávat s nejlepšími týmy z celé republiky.

Aktuálně z Karviné 25.6.2013

25. června 2013 11:54 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Nutnost aktivovat čipové karty seniorů nad 70 let
2. Seminář představitelů lázní ČR
3. Tábor ČČK Karviná
4. Ozdravné pobyty
5. Romský festival 2013

Děti se seznamovaly s historií Místku

24. června 2013 20:20 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Beskydské informační centrum připravilo pro děti ze základních škol zábavně vzdělávací akci. Jejím smyslem bylo přiblížit žákům prvního stupně historii Místku. Děti se nejen dozvěděly zajímavé informace, ale zároveň si také mohly zasoutěžit o ceny.

ADRA pořádala na ZŠ ve F-M sbírku obětem povodní

24. června 2013 20:18 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Dobrovolnické centrum ADRA pořádalo v uplynulých dnech na několika základních školách ve městě charitativní sbírku určenou obětem jarních povodní. V rámci ní mohly děti ADŘE donášet nepotřebné oblečení, hračky nebo čistící prostředky. Smyslem bylo hlavně pomoci lidem ze zatopených oblastí a také ukázat dětem, že do pomoci druhým se mohou zapojit i ony.

Frýdeckomístečtí žáci se utkali v dopravní soutěži

24. června 2013 20:12 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Žáci základních škol ve Frýdku-Místku soutěžili o putovní pohár pro nejlepší družstvo na dopravním hřišti. Vzdělávací program, který vyvrcholil soutěžemi, jako je například jízda zručnosti, už potřetí organizuje městská policie Frýdek-Místek ve spolupráci s Červeným křížem a BESIPem.

Frýdeckomístečtí chtějí více kamer a radarů v ulicích

24. června 2013 20:09 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Obyvatelé Frýdku-Místku si přejí častější kontroly povolené rychlosti a více kamer a radarů v ulicích. Vyplývá to z dotazníku, který připravil odbor bezpečnostních rizik a prevence kriminality magistrátu města. Cílem šetření bylo zjistit, čeho se občané nejvíce obávají.

Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu se konalo v Karviné

21. června 2013 14:05 | Karviná | AUTO IMPORT

Karviná se stala hostitelem nejlepších mažoretek z celé České republiky, které na místní zimní stadion přijely zabojovat o postup na Mistrovství světa. My jsme se s kamerou zaměřily na nejmenší mažoretky, které takto významnou soutěž zažívaly poprvé v životě.

Statečná srdce pro postižené děti z Karviné

21. června 2013 13:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Zdravotně postižené děti mnohdy s velkými obtížemi zvládají sportovní aktivity. Proto pro ně speciální pedagogové z Karviné uspořádali velký den nazvaný Statečná srdce. Děti si tak mohly vyzkoušet aktivity, které běžně nemohou, jako je například jízda na koni.

Sběr podkladů pro elektronickou aukci energií v Karviné se prodlužuje

21. června 2013 13:09 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští projevili velký zájem o elektronickou aukci energií. Kontaktní místo už navštívily stovky lidí. Město proto prodloužilo sběr podkladů o několik dní.

Centrální tržnice v centru Karviné je opět v provozu

21. června 2013 13:08 | Karviná | AUTO IMPORT

Stará a zchátralá tržnice v centru Karviné se dočkala nového kabátku a začala sloužit všem místním trhovcům a jejich zákazníkům. Prodejní plocha je sice o trochu menší, nicméně nabízí více prostoru pro manipulaci se zbožím a přibyla i nová parkovací místa.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více