Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Návštěva afrického šamana v karvinské ZŠ Školská

14. dubna 2013 17:17 | Karviná | AUTO IMPORT

Africký šaman přijel do Karviné, aby osobně poděkoval žákům ZŠ Školská. Školáci pro africké děti vybrali několik tisíc korun a poslali jim také pastelky, pexesa a omalovánky.

Město Karviná nesouhlasí se zrušením vlakové zastávky v Darkově

12. dubna 2013 15:29 | Karviná | AUTO IMPORT

Vedení Karviné poslalo správě železniční a dopravní cesty dopis, ve které vyjadřuje svůj nesouhlas se zrušením vlakové zastávky v Karviné-Darkově.

Školní vysílání 12.4.2013 - ZŠ Majakovského

12. dubna 2013 15:01 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáže připravil školní štáb ZŠ Majakovského.

Pozvánka na karvinskou akci Nástrahy velkoměsta

12. dubna 2013 14:26 | Karviná | AUTO IMPORT

Opět po roce budou mít obyvatelé Karviné možnost zapojit se do velké hry NÁSTRAHY VELKOMĚSTA. V letošním 6. ročníku budou týmy složené minimálně z jedno dítěte školního věku v doprovodu dospělého plnit nejrůznější úkoly a vydají se karvinskými parky čelit nástrahám. Nástahy velkoměsta odstartují 1. května ve 14 hodin mezi parkem B. Němcové a lázeňským parkem.  Více informací a přihlášku najdete na webových stránkách www.juventus.cz  a www.valimese.eu

Pátrání po čtrnáctiletém chlapci v Karviné

12. dubna 2013 10:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Čtrnáctiletého chlapce hledali ve čtvrtek do pozdních nočních hodin policisté v Karviné. Chlapec po hádce s rodiči utekl z domova v papučích.

Plavání na hranici v Karviné

11. dubna 2013 15:03 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď nás čeká reportáž z plaveckých závodů, které se konaly v Karviné-Hranicích. Své síly si mezi sebou změřilo 200 mladých plavců z České a Polské republiky. Motivací karvinských závodníků bylo nejen co nejlepší umístění, ale i vylepšení osobních rekordů, což se také podařilo.

Jarní Oldies party v karvinském Obecním domě Družba

11. dubna 2013 14:29 | Karviná | AUTO IMPORT

Milovníci hitů z 60. až 80.let se dočkali dalšího ročníku Oldies party. Většina návštěvníků se na zábavu oblékla do stylových šatů a vy se teď můžete na chvíli vrátit v čase prostřednictvím našeho expresu.

Karvinští policisté hledají svědky nehody

11. dubna 2013 12:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Policie žádá o pomoc svědky události, která se stala v neděli 31. března před půl 12. Neznámý řidič vybočil z kolony aut, stojící v pravém jízdním pruhu na křižovatce ve směru od házenkářské haly, právě ve chvíli, kdy v levém jízdním pruhu projíždělo auto. Jeho řidič musel strhnout volat a střetl se s právě projíždějícím autobusem. Řidič, který kolizi zavinil, ujel ve směru na kovonský most. Policisté se obrací na svědky, kteří tuto situaci viděli, aby kontaktovali dopravní inspektorát - prap. Gavlovského, tel. 974 734 571

S Petrem Slunským o nové sportovní hale Polárce

11. dubna 2013 10:57 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Pozvali jsme si do studia Petra Slunského, ředitele společnosti Sportplex, se kterým jsme si povídali o nové víceúčelové sportovní hale Polárce.

Falešný kamarád řádí na sociálních sítích

11. dubna 2013 10:56 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístečtí policisté varují před „falešným kamarádem", který prostřednictvím sociálních sítí okrádá důvěřivé uživatele. Jen od počátku tohoto roku řeší policisté několik takovýchto případů. Škoda, kterou podvodník zatím způsobil, se pohybuje v řádu tisíců korun.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více