Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Ve F-M proběhla e-aukce na zhotovitele haly Polárky

19. března 2013 13:31 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V malé zasedací místnosti magistrátu města Frýdku-Místku se v uplynulém týdnu konala elektronická aukce, prostřednictvím které má být vybrán zhotovitel nové haly Polárky. Do aukce se přihlásilo několik zájemců. Výsledek elektronické aukce by měl být znám v tomto týdnu.

Veřejnost ve F-M mohla nahlédnout do kronik města

19. března 2013 13:29 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy magistrátu města Frýdku-Místku pořádal Týden s kronikou. V rámci této akce si mohla široká veřejnost i školní kolektivy prohlédnout devátý a desátý díl kroniky města a popovídat si s kronikářkou.

Obor Mechanik seřizovač na SOŠ ve Frýdku-Místku

19. března 2013 13:28 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Řadu zajímavých učňovských a maturitních oborů nabízí všem svým současným i budoucím studentům Střední odborná škola ve Frýdku-Místku. Jedním z těchto oborů je i maturitní obor Mechanik seřizovač. Co všechno obnáší tento obor a jak se jeho absolventi mohou uplatnit na trhu práce, to už vám prozradíme v reportáži.

5. ročník Karvinského spinning maratonu

19. března 2013 11:47 | Karviná | AUTO IMPORT

Pojďte se s námi podívat na 5. ročník Karvinského spinning maratonu, který si nenechalo ujít 65 lidí z celé republiky a Slovenka. Nově se účastníci maratonu mohli napojit se na srdeční pás, díky kterému si hlídali svou tepovou frekvenci.

10 let Sociálních služeb Karviná

19. března 2013 9:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Oslavy k desátému výročí Sociálních služeb Karviná začaly slavnostně vernisáží výstavy, kterou najdou návštěvníci v karvinském archivu. Výstavu připravili zaměstnanci a klienti Denního stacionáře Domu v Aleji.

Revitalizace dvou sídlišť v Karviné začala kácením stromů

18. března 2013 13:32 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné začaly první práce spojené s rozsáhlou revitalizací panelových sídlišť. Jde plánované kácení starých a nemocných stromů, za něž budou následně vysázeny stromy nové.

Sportovec roku 2012 v Karviné

15. března 2013 16:12 | Karviná | AUTO IMPORT

Máte rádi sport? Pokud ano, pojďte se společně s námi podívat na nejlepší sportovce Karviné. Vedení města ocenilo jejich mimořádné sportovní výkony a ceny se rozdávaly i za dlouholetou práci ve sportu, například trenérům.

Výuka v karvinské oční školce

15. března 2013 15:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď vás zavedeme do Mateřské školky Klíček v Karviné. Speciální pedagogové se tady věnují dětem, které mají problémy s očima. Pomocí nejrůznějších pomůcek s nimi trénují zrak a to dokonce natolik, že mnozí z nich po nástupu do školy nepotřebují brýle.

V Karviné varovali seniory před předváděcími akcemi

15. března 2013 14:13 | Karviná | AUTO IMPORT

Podomní prodejci už na dveře bytů obyvatel Karviné klepat nemůžou. Od 14. března platí ve městě zákaz podomního prodeje pod pokutou až dvě stě tisíc korun. Existují ale ještě jiné nástrahy, které většinou seniory dostávají do finančních pastí a to jsou například předváděcí akce.

Ve F-M proběhlo krajské kolo soutěže Instalatér 2013

14. března 2013 20:15 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na Střední škole elektrostavební a dřevozpracující se proti sobě utkali žáci oboru instalatér. Krajského kola celorepublikové soutěže odborných dovedností Instalatér 2013 se zúčastnilo celkem osm škol z Moravskoslezského kraje.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více