Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinské děti pojedou na ozdravný pobyt, většinu zaplatí radnice

26. června 2012 15:33 | Karviná | AUTO IMPORT


Skoro sto třicet dětí z karvinských základních škol stráví letos v srpnu deset dní u moře na ozdravném pobytu. Peníze z větší části uhradí karvinská radnice, která na pobyty uvolnila z pokladny města dva miliony korun.

Kontrola cyklistů v Karviné

26. června 2012 14:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Pěkného počasí využívají v těchto dnech zejména cyklisté. Policisté z Karviné se zaměřili především na to, jak jejich kola vypadají, zda mají všechna povinná vybavení a také jestli cyklisté nejezdí opilí.

Aktuálně z Karviné 26. 6. 2012

26. června 2012 13:47 | Karviná | AUTO IMPORT


Minulý týden získalo 50 škol z celé ČR titul Ekoškola. Mezi oceněnými i byla i karvinská ZŠ a MŠ Prameny. Cenu převzali zástupci učitelů a žáků při slavnostním ceremoniálu v Senátu ČR. Program Ekoškola je podporován v rámci projektu Síť Ekoškol v ČR. V týdnu od 30. června do 8. července se na půdě obchodně podnikatelské fakutlty v budově bývalé ZŠ Žižkova koná Mezinárodní šachový turnaj Karviná Open 2012. Podrobné informace najdete na stránkách www.sachykarvina.cz První červencový den se na Masarykově náměstí odstartuje další tradiční akce, Karvinské hudební léto. Každou neděli se na pódiu budou střídat nejrůznější kapely a skupiny, které vám od 16 hodin zpříjemní čas trávený na náměstí promenádními koncerty. Kinosál regionální knihovny bude 3. července promítat film pro nevidomé a slabozraké - Kdopak by se vlka bál. Začátek představení je naplánován na 14 hodinu.

TJ Sokol Karviná nacvičuje skladbu Kontrast

26. června 2012 13:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď vás zavedeme do tělocvičny ZŠ Komenského, kde se konala poslední generální zkouška členů TJ Sokol Karviná před 15. Všesokolským sletem v Praze.

Učitel z Malého Tibetu navštívil Karvinou

26. června 2012 12:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská Základní škola U Studny hostila vzácnou návštěvu - učitele z Tibetu. Ten přijel do České republiky nasbírat zkušenosti ve školství, aby je pak mohl využít ve své škole.

Vedení Karviné ocenilo 15 nejdéle sloužících městských strážníků

22. června 2012 14:13 | Karviná | AUTO IMPORT

V rámci 13. zasedání karvinského zastupitelstva se 15 strážníků Městské policie Karviná dočkalo ocenění za svou dvacetiletou práci u sboru. Tuto profesi vykonávají od samého začátku vzniku MP.

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji získala akreditaci

22. června 2012 14:05 | Karviná | AUTO IMPORT

Nemocnici s poliklinikou v Karviné-Ráji se podařilo v květnu dovršit jednu významnou etapu. Získala akreditaci, kterou uděluje Sdružená akreditační komise České republiky.

Aktuálně z Karviné 22. 6. 2012

22. června 2012 13:58 | Karviná | AUTO IMPORT

Všechny milovníky in-line bruslení zveme 28.června na akci „Na in-linech po Karviné" aneb „Do prázdnin na kolečkových bruslích". Sraz in-linistů je v 18,45 hod. u Slezské univerzity a přesně v 19,15 se všichni vydají na projížďku po městě Připomínáme, že 30. června bude letos už podruhé otevřen speciální prohlídkový okruh. Lidé si výjimečně budou moci prohlédnout zámek a projít oratoří přímo do kostela Povýšení svatého kříže, kde na ně čeká i výklad k nedávno objeveným freskám. O tento okruh je velký zájem, můžete si svoou účast zarezervovat telefonicky přímo na zámku na 596 318 382 O prázdninách bude možná jízda kočárem po historickém centru města včetně blízkého zámeckého parku a to vždy v sobotu od 14 do 17 hodin. Kočár bude přistavěn u infocentra a i zde je možné si domluvit projížďku telefonicky a to na číslech 596 318 620 .

V Karviné začala Golfová akademie pro děti

22. června 2012 12:54 | Karviná | AUTO IMPORT

Źáci karvinských základních škol mají jedinečnou příležitost naučit se hrát golf a to díky projektu Nadace OKD „Golfová akademie". Dětem se na hřišti věnují profesionální trenéři

KKH Barbora z Karviné slavil 85.výročí vzniku

22. června 2012 11:49 | Karviná | AUTO IMPORT

Krojovaní havíři z Karvinska udržují svou krásnou tradici již mnoho desítek let. Pravidelně se setkávají a také se stávají ozdobou a součástí mnoha akcí v Karviné a okolí. Nedávno se sešli i při oslavě 85. výročí místního spolku Barbora.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více