Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Prostor u dopravního hřiště prošel úpravou

17. září 2015 21:12 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Více než před rokem vzniklo ve městě nové dopravní hřiště. Letos přistoupilo vedení magistrátu k úpravám jeho okolí. Před pár dny tak byla vedle hřiště odstraněna betonová plocha a místo ní tam Technické služby vybudovaly velký záhon s rostlinami.

Ve F-M proběhl Festival partnerských měst 2015

17. září 2015 21:11 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek už podruhé hostil Festival partnerských měst. Pozvání přijali zástupci ze Slovenska a Polska. V kulturním programu se představily folklorní soubory a hudební skupiny z těchto zemí a samozřejmě i domácí hudebníci.

Městská knihovna ve F-M projde rekonstrukcí

17. září 2015 21:10 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Městskou knihovnu čekají rekonstrukční práce. Ty spočítají převážně ve výměně oken a zateplení budov. Oprav se dočká pobočka ve Frýdku i v Místku.

Před magistrátem v centru Karviné probíhá rekonstrukce prostranství

15. září 2015 17:21 | Karviná | AUTO IMPORT

Město začalo s úpravami prostranství v centru města, konkrétně mezi nedávno rekonstruovanou budovou magistrátu a opraveným kostelem svatého Marka. Lidé musí počítat s menším nepohodlím a omezením při procházení této rekonstruované lokality.

Karviná otevřela památky v rámci Dnů evropského dědictví

15. září 2015 15:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Stovky lidí si v sobotu přišly v rámci Dnů evropského kulturního dědictví prohlédnout areál uzavřeného dolu Barbora v Karviné-Dolech. Nahlédnout mohly dovnitř bývalé strojovny a dostaly se i do blízkosti dvou těžních věží. Kromě dolu byly zpřístupněny také kostely, radnice, zámek Fryštát a prohlídka se konala i v karvinských Starých Lázních.

Horníci oslavili v Karviné svůj svátek

15. září 2015 12:17 | Karviná | AUTO IMPORT

Uplynulou sobotu oslavili všichni horníci z našeho regionu svůj svátek. Společnost OKD pro ně připravila na dvou místech bohatou oslavu. Zatímco ve Staříči byl program spíše rockový, v Karviné si zábavu užívaly i děti a vzpomínalo se i na horníky, kterým šachty vzaly život.

Občané jsou s Technickými službami spokojeni

14. září 2015 20:24 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby mají za sebou každoroční pravidelný průzkum spokojenosti občanů. Na otázky ohledně poskytovaných služeb odpovědělo téměř pět set lidí.

Skalice u F-M oslavila 710 let od svého vzniku

14. září 2015 20:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Sedm set deset let, tak dlouhá doba uplynula od založení obce Skalice. Její obyvatelé spolu se zástupci města Frýdku-Místku si výročí připomněli celodenním programem. Součástí oslav byl operní koncert v kostele sv. Martina nebo pochod s Lašským králem a jeho družinou.

Gymnázium Petra Bezruče letos slaví 120 let

14. září 2015 20:21 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Gymnázium Petra Bezruče letos slaví 120. výročí své existence. Pro tuto příležitost si také připravila řadu akcí. Vy se nyní můžete dozvědět, co se v poslední době na gymnáziu událo nového a v jakém duchu se oslavy ponesou.

Ve Vlasti proběhl 35. ročník Beskydského ještěra

14. září 2015 20:20 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V Nové scéně Vlast proběhl 35. ročník festivalu amatérské filmové tvorby Beskydský ještěr. Do celostátní soutěže, kterou pořádal Klub filmových amatérů, byly přihlášeny více než dvě desítky snímků, které se během dvou dnů ucházely o přízeň poroty.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více