Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Nájemníky společnosti RPG Byty zneužívají podvodní makléři

26. května 2010 14:47 | Havířov | Bára Kelnerová

Neznámí podvodníci začali v těchto dnech zneužívat nájemníky společnosti RPG Byty. V Havířově se vydávají za makléře této společnosti a lákají z důvěřivých nájemníků peníze jako zálohu za zprostředkování prodeje nebo odkupu bytů.

Po maturitě nemají zdravotní asistenti téměř nic v ruce

26. května 2010 9:57 | Havířov | Bára Kelnerová

Studenti Střední zdravotnické školy v Karviné prošli praktickými zkouškami v havířovské nemocnici. Nelíbí se jim, že po čtyřech letech nemají statut zdravotních sester, ale jsou pouhými asistenty. Proto většina z nich jde studovat dál a zravotnictví postrádá pracovní síly.

Protipovodňová hráz v Havířově utrpěla po záplavách jen menší škody

25. května 2010 19:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Město provedlo po povodních kontrolu rozestavěné protipovodňové hráze. Ta neutrpěla velké škody a stavba by měla být dokončena v termínu. Radnice ale bude muset vyřešit deštovou kanalizaci na druhé straně hráze.

V Havířově proběhl další ročník Bambirády a Her bez hranic

25. května 2010 17:06 | Havířov | Bára Kelnerová

Bambiráda. Aneb prezentace neziskových organizací, Her bez hranic a samozřejmě zábava pro všechny. Děti, které ji zažily určitě nebyly zklamané, že se tentokráte vše odehrávalo jen v Městské sportovní hale.

Na havířovských mateřských školách proběhl zápis

25. května 2010 10:06 | Havířov | Bára Kelnerová

18. a 19. května proběhl zápis do mateřských škol. To si nenechal ujít ani primátor města František Chobot a navštívil Mateřskou školu Mládí. Dětem tam předal omalovánky s havířovskou tematikou s názvem Cestujte s pastelkou, píšťalky a pastelky.

Protipovodňová hráz v Havířově utrpěla po záplavách jen menší škody

25. května 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov provedl po povodních kontrolu rozestavěné protipovodňové hráze. Ta neutrpěla velké škody a stavba by měla být dokončena v termínu. Radnice ale bude muset vyřešit deštovou kanalizaci na druhé straně hráze.

Hendikepované děti ze ZŠ Mánesova uspořádaly vernisáž

24. května 2010 19:17 | Havířov | Bára Kelnerová

Ve středu 19. května se v dětském oddělení knihovny na ulici J. Wericha konala vernisáž výstavy prací dětí z kroužku arteterapie. Šlo o devět postižených dětí, které navštěvují ZŠ Mánesovu, příspěvkovou organizaci.

Po maturitě nemají zdravotní asistenti téměř nic v ruce

24. května 2010 17:48 | Havířov | Bára Kelnerová

Studenti Střední zdravotnické školy v Karviné prošli praktickými zkouškami v havířovské nemocnici. Nelíbí se jim, že po čtyřech letech nemají statut zdravotních sester, ale jsou pouhými asistenty. Proto většina z nich jde studovat dál a zravotnictví postrádá pracovní síly.

Sobotní bouřky sunou svah v Horních Bludovicích do Lučiny

23. května 2010 22:07 | Havířov | Bára Kelnerová

Horní Bludovice opět trnou hrůzou. Lokální bouřky posouvají svah dál směrem k řece Lučině. Podle posledních informací je jen otázka času, kdy zemina zasype koryto řeky. Svah se posouvá až o sedm centimetrů za tři hodiny. Celou videoreportáž najdete zde.

Sobotní bouřky sunou svah v Horních Bludovicích do Lučiny

22. května 2010 19:01 | Havířov | Bára Kelnerová

Horní Bludovice opět trnou hrůzou. Lokální bouřky posouvají svah dál směrem k řece Lučině. Podle posledních informací je jen otázka času, kdy zemina zasype koryto řeky. Svah se posouvá až o sedm centimetrů za tři hodiny.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více