Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

DDM nabízí prostor i pro divadlo a hudbu

3. srpna 2012 9:07 | Orlová | David Stejskal

Divadlo Slunečník je další z aktivit, které vám představíme v seriálu kroužků z Domu dětí a mládeže. Zájemci o herectví se zde naučí spousty zajímavých a užitečných věcí. Nabídka uměleckých kroužků ale obsahuje také oddělení hudby.

Hokejová sezona se rozjíždí letní přípravou

3. srpna 2012 9:03 | Orlová | David Stejskal

V plném proudu je již příprava na další orlovskou hokejovou sezonu. Své tréninky již začaly žákovské týmy a mladí hokejisté tak již v parném létě poprvé vyjeli i na ledovou plochu.

Také o prázdninách je na školách rušno

31. července 2012 18:27 | Orlová | David Stejskal

Tak jako každoročně jsou prázdniny obdobím, kdy neutichá ruch ani ve školních zařízeních. Město i letos investuje několik desítek milionů korun do nutných rekonstrukcí a oprav svých školních budov tak, aby v září opět v plné parádě mohly přivítat školáky a pedagogy.

Cyklisté a in-line bruslaři nedodržují pravidla

31. července 2012 18:25 | Orlová | David Stejskal

Sezóna rekreační cyklistiky a jízdy na inline bruslích je právě v plném proudu. Stejně jako každým rokem ale někteří vyznavači těchto sportů nerespektují daná pravidla a zákony. A jezdí způsoby, kterými ohrožují nejen sami sebe, ale také ostatní lidi na našich silnicích.

Aktuálně z Orlové 31. 7. 2012

31. července 2012 18:22 | Orlová | David Stejskal

Pozvánka motokros

Spirála nabízí v srpnu nejen příměstské tábory

31. července 2012 18:20 | Orlová | David Stejskal

Příměstské i pobytové tábory a další mnohé aktivity. To vše nabízí po celé prázdniny Nízkoprahový klub pro děti a mládež Spirála. Bohatá nabídka je připravena i na měsíc srpen.

DDM nabízí prostor i mladým výtvarníkům

31. července 2012 18:16 | Orlová | David Stejskal

Nejrůznější výtvarné techniky a práce. To vše nabízí další z oddělení Domu dětí a mládeže, které vám představíme v našem letním mini seriálu. Dnes se tak podíváme na Oddělení estetiky a do Kreativního studia Artík.

Festival Rocktherapy předal výtěžek potřebným

28. července 2012 10:01 | Orlová | David Stejskal

Více jak 50 tisíc odevzdali ve čtvrtek organizátoři dobročinného festivalu Rocktherapy letošním tvářím akce, kterými byli ženy z karvinského onkologického klubu. Samotné ženy neskrývaly obrovské dojetí, ale i radost. A Rocktherapy tak opět splnil svůj účel.

Soustředění krasobruslařů má opět vysokou úroveň

28. července 2012 9:52 | Orlová | David Stejskal

Okolo 120 účastníků má letošní ročník tradiční mezinárodní akce, soustředění krasobruslařských talentů, které pořádá Krasobruslařský klub Orlová. Akce si již získala své renomé a mnozí účastníci se do Orlové vracejí pravidelně každým rokem.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více