Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Město nabízí k pronájmu pavilony bývalé ZŠ Polní

7. dubna 2015 15:59 | Orlová | David Stejskal

Město nabízí k pronájmu osm pavilonů bývalé základní školy na ulici Polní. Ta je od poloviny loňského roku prázdná, protože žáci se speciálními vzdělávacími potřebami se od září učí v zkrekonstrované škole na ulici Slezské.

Policisté varovali občany před vychytralými kapsáři

7. dubna 2015 15:58 | Orlová | David Stejskal

Karvinští policisté uspořádali těsně před Velikonocemi preventivní akci v nákupním středisku v centru Orlové. Občanům kladli na srdce, aby byli obezřetní a měli své osobní věci neustále pod kontrolou. Kapsáři jsou totiž většinou tam, kde je lidé nejméně čekají, a sebemenší nepozornost dokážou okamžitě využít.

Aktuálně z Orlové 7. 4. 2015

7. dubna 2015 15:56 | Orlová | David Stejskal

1. Hornická stávka
2. Výročí Husova úmrtí

Škola U Kapličky uspořádala talentovou soutěž

7. dubna 2015 15:53 | Orlová | David Stejskal

Poslední školní den před nástupem velikonočních prázdnin si žáci a učitelé ze základní školy U Kapličky zpestřili talentovou soutěží. Ta se letos konala už počtvrté a žáci, kteří rádi zpívají, tančí nebo hrají na hudební nástroje si účast opět nenechali ujít. Celá škola tak zažila zábavné dopoledne plné zajímavých vystoupení.

Budova sociálních služeb prošla velkou rekonstrukcí

4. dubna 2015 10:54 | Orlová | David Stejskal

Budova Sociálních služeb města Orlové prošla v minulých měsících náročnou rekonstrukcí. Výsledkem je zateplený objekt s novými okny a fasádou, útulný a moderně vybavený interiér a zahrada s posezením a venkovní posilovnou.

DKMO přivítal jaro velikonoční výstavou a jarmarkem

4. dubna 2015 10:51 | Orlová | David Stejskal

Celý pracovní týden probíhala v kulturním domě velikonoční výstava, kterou ještě zpestřil středeční jarmark. Obě akce pořádané u příležitosti jarních svátků jsou už tradičně oslavou lidské zručnosti, tvořivosti a originality.

Děti ze školky Okružní potěšily pacienty LDN

4. dubna 2015 10:49 | Orlová | David Stejskal

Na oslavu velikonočních svátků se nezapomíná ani v léčebně dlouhodobě nemocných. Příchod jara pacientům zpříjemnily děti z mateřské školky Okružní, které si připravily vystoupení plné písniček, říkanek a tanečků. Chlapci samozrejmě nezapomněli na pomlázku, aby se pacientky brzy uzdravily a mohly se vrátit domů ke svým blízkým.

Prvňáčci ze školy Školní přivítali jaro v muzeu

4. dubna 2015 10:48 | Orlová | David Stejskal

V tvořivou dílnu na výrobu jarních dekorací se ve středu proměnilo Muzeum Těšínska. Výstavní síň navštívili prvňáčci ze základní školy Školní, kteří si kromě tvoření připomněli i jarní zvyky dodržované v dobách minulých.

Vedení města ocenilo nejlepší pedagogické pracovníky

31. března 2015 16:10 | Orlová | David Stejskal

Ředitelé mateřských, základních a středních škol každoročně navrhují nejlepší pedagogické pracovníky ze svých řad, kteří jsou pak oceňování vedením města. Nejinak tomu bylo i letos. Slavnostní akt k poctě učitelů se uskutečnil začátkem týdne v obřadní síni staré radnice.

ADRA Havířov zve na školení zájemce o dobrovolnictví

31. března 2015 16:04 | Orlová | David Stejskal

Centrum ADRA Havířov hledá dobrovolníky, kteří zpříjemní dlouhé chvíle seniorům a dlouhodobě nemocným pacientům orlovské nemocnice. Každý, kdo chce poskytnout svůj volný čas, energii, vědomosti a dovednosti druhým, je srdečně zván na školení dobrovolníků, které se koná už příští týden.

Komerční sdělení více

Máte Gilbertův syndrom? Je opravdu neškodný?

Možná máte v krevních testech dlouhodobě zvýšený bilirubin a možná máte Gilbertův syndrom přímo potvrzený genetickými testy. Pravděpodobně jste slyšeli, že Gilbertův syndrom je takzvaně benigní, nijak se neřeší a nezpůsobuje potíže. Tak vidí Gilbertův syndrom západní medicína. Funkční medicína se ale na procesy v organismu dívá v souvislostech. My naturopaté proto klientům vysvětlujeme, že Gilbertův syndrom může být vysvětlením, pro některé zdravotní potíže a může mít výrazný vliv na metabolismus, trávení nebo jaterní detoxikaci.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz zve na výstavu mincí Rok hada zasvěcených novému čínskému roku

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

Slezská Harta a Kružberk zvýší průtok v Odře, kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě

Mimořádná povodeň 09/2024 významně překročila stoletý průtok, což byl návrhový průtok pro pravobřežní ochranné hráze kolem Odry v Ostravě, a tak docházelo k jejich přelévání a neodvratně k jejich postupnému rozplavení. Jednalo se o neodvratitelný přírodní jev a o vyšší moc, která je zvláštní právní skutečností, a proto došlo k zaplavení a vyřazení z provozu Ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě - Přívoze (ÚČOV). Po dobu odstávky ÚČOV, která je nyní předpokládána na dobu do jara 2025, jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vodního toku Černý příkop, který ústí do Odry nad Ostravicí, a proto


Národní strojírenský klastr bude rozvíjet pět oblastí, mezi jinými i jádro a vodík

Národní strojírenský klastr (NSK), který podporuje strojaře napříč republikou už 20 let, připravil strategii pro další roky. Bude se věnovat vodíkovým technologiím, jaderné energetice, inovativním a speciálním technologiím, automatizaci a robotizaci ve strojírenství a dopravnímu strojírenství. Klastr má více než čtyři desítky členů „V každé sekci pracuje přirozený lídr daného oboru, který má za úkol sekci rozvíjet. Ve vodíku jsou to Vítkovice Cylinders a například profesor Ivo Hlavatý se za VŠB-Technickou univerzitu Ostrava ujme sekce jaderné energetiky,“ vysvětlil prezident NSK Jan Světlík.

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Více