Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Interní oddělení nemocnice prošlo rekonstrukcí

20. ledna 2015 16:35 | Orlová | David Stejskal

Interní oddělení orlovské nemocnice prošlo koncem minulého roku částečnou rekonstrukcí. Stavební práce se týkaly především vnitřních prostor sociálního zařízení, které nyní odpovídá požadavkům moderní doby. Ke spokojenosti pacientů přispějí i nové postele a zrekonstruovaný interiér obou lůžkových oddělení.

Aktuálně z Orlové 20. 1. 2015

20. ledna 2015 16:33 | Orlová | David Stejskal

1. Úmrtí na dole Lazy
2. Vyšlo další číslo ON
3. Volné nebytové prostory
4. Pozvánka na pietní akt

Na GOA proběhl den otevřených dveří

20. ledna 2015 16:31 | Orlová | David Stejskal

Až 150 nových studentů v září přivítá gymnázium a obchodní akademie. A protože termín odevzdání přihlášek ke studiu se nezadržitelně blíží, největší střední škola ve městě uspořádala v sobotu Den otevřených dveří.

Nemocné děti opět vyrazí na ozdravný pobyt

16. ledna 2015 15:40 | Orlová | David Stejskal

Město i v letošním roce organizuje ozdravný pobyt pro děti s nemocemi dýchacích cest. Orlovské děti se mohou v březnu léčit v Moravskoslezském sanatoriu v Metylovicích, a to čtyři týdny

Na orlovských školách proběhly zápisy do 1. tříd

16. ledna 2015 15:39 | Orlová | David Stejskal

Přes tři sta předškoláků uvítaly orlovské základní školy u zápisů do 1. tříd. Ty letos opět proběhly v jednotném termínu, a to ve čtvrtek a v pátek. Naše kamera u této události samozřejmě nechyběla a vy se nyní podívejte, jak probíhal zápis na Základní škole Ke Studánce.

Galerie Studánka nabízí výstavu talentované malířky

16. ledna 2015 15:36 | Orlová | David Stejskal

Mladá, krásná a talentovaná. Taková je jednadvacetiletá malířka Naděžda Hloušková, která je autorkou nové výstavy v galerii Studánka. Vernisáž, která se konala ve čtvrtek, si nenechaly ujít desítky návštěvníků a galerie doslova praskala ve švech.

V domě dětí a mládeže proběhl krajský přebor v šachu

16. ledna 2015 15:34 | Orlová | David Stejskal

Krajský přebor v šachu uspořádal pro žáky 1. až 5. tříd dům dětí a mládeže ve spolupráci s šachovým oddílem SK Slavia Orlová. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 družstev a kdo se nakonec radoval z vítězství se dozvíte v poslední dnešní reportáži.

Orlovské školy uvítaly u zápisu přes 300 dětí

16. ledna 2015 13:47 | Orlová | David Stejskal

Přes tři stovky předškoláků uvítaly orlovské základní školy u zápisů do 1. tříd. Ty se letos opět konaly v jednotném termínu, aby bylo okamžitě jasné, zda stav dětí odpovídá demografickému výhledu. Naše kamera si tuto událost samozřejmě nenechala ujít a zachytila zápis na Základní škole Ke Studánce.

Orlová hostila krajský přebor v šachu

16. ledna 2015 12:54 | Orlová | David Stejskal

Krajský přebor v šachu uspořádal pro žáky 1. až 5. tříd Dům dětí a mládeže Orlová ve spolupráci s místním šachovým oddílem. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 družstev a kdo se nakonec radoval z vítězství se dozvíte v následující reportáži.

Komerční sdělení více

Máte Gilbertův syndrom? Je opravdu neškodný?

Možná máte v krevních testech dlouhodobě zvýšený bilirubin a možná máte Gilbertův syndrom přímo potvrzený genetickými testy. Pravděpodobně jste slyšeli, že Gilbertův syndrom je takzvaně benigní, nijak se neřeší a nezpůsobuje potíže. Tak vidí Gilbertův syndrom západní medicína. Funkční medicína se ale na procesy v organismu dívá v souvislostech. My naturopaté proto klientům vysvětlujeme, že Gilbertův syndrom může být vysvětlením, pro některé zdravotní potíže a může mít výrazný vliv na metabolismus, trávení nebo jaterní detoxikaci.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz zve na výstavu mincí Rok hada zasvěcených novému čínskému roku

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

Slezská Harta a Kružberk zvýší průtok v Odře, kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě

Mimořádná povodeň 09/2024 významně překročila stoletý průtok, což byl návrhový průtok pro pravobřežní ochranné hráze kolem Odry v Ostravě, a tak docházelo k jejich přelévání a neodvratně k jejich postupnému rozplavení. Jednalo se o neodvratitelný přírodní jev a o vyšší moc, která je zvláštní právní skutečností, a proto došlo k zaplavení a vyřazení z provozu Ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě - Přívoze (ÚČOV). Po dobu odstávky ÚČOV, která je nyní předpokládána na dobu do jara 2025, jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vodního toku Černý příkop, který ústí do Odry nad Ostravicí, a proto


Národní strojírenský klastr bude rozvíjet pět oblastí, mezi jinými i jádro a vodík

Národní strojírenský klastr (NSK), který podporuje strojaře napříč republikou už 20 let, připravil strategii pro další roky. Bude se věnovat vodíkovým technologiím, jaderné energetice, inovativním a speciálním technologiím, automatizaci a robotizaci ve strojírenství a dopravnímu strojírenství. Klastr má více než čtyři desítky členů „V každé sekci pracuje přirozený lídr daného oboru, který má za úkol sekci rozvíjet. Ve vodíku jsou to Vítkovice Cylinders a například profesor Ivo Hlavatý se za VŠB-Technickou univerzitu Ostrava ujme sekce jaderné energetiky,“ vysvětlil prezident NSK Jan Světlík.

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Více