Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

MHD v Opavě zdražuje, ve Frýdku-Místku bude zdarma

7. ledna 2011 7:21 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Vývoj cen jízdného v hromadné dopravě se od nového roku v jednotlivých městech Moravskoslezského kraje liší. Zajímavé je například srovnání Opavy a Frýdku - Místku. Zatímco v Opavě museli v zájmu docílení finanční rovnováhy ceny jízdného mírně zvýšit, ve Frýdku - Místku vedení radnice prosadilo, že městská hromadná doprava bude pro všechny cestující zdarma.

Opavští dárci krve dostali od Červeného kříže vánoční dárek

4. ledna 2011 6:05 | Opava | Eva Panošová

Pěkný vánoční dárek dostali opavští dárci krve. Oblastní spolek Českého červeného kříže připravil malou slavnost pro ty, kteří mají na svém kontě minimálně osmdesát bezplatných odběrů.  

V Opavě odstartovala tradiční Tříkrálová sbírka

3. ledna 2011 0:00 | Opava | Eva Panošová

V Opavě, stejně jako v jiných městech našeho kraje, odstartovala Tříkrálová sbírka. TV Polar zastihla koledníky v ulicích.

Soutěž o nejhezčí vánoční stromeček vyhrály děti z MŠ Riegrova a Otická

30. prosince 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Soutěž opavských mateřských škol o nejkrásnější vánoční stromeček má svého vítěze. Opavanům, kteří v průběhu soutěže navštívili Obecní dům a zúčastnili se hlasování, se nejvíce líbil stromek, nazdobený dětmi ze školky Riegrova a Otická.

Jak pokračuje rekonstrukce Slezského divadla v Opavě

29. prosince 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Rekonstrukce Slezského divadla finišuje. Hlediště je plné nových sedadel, tapety a štuky září novotou. Opavané však uvidí všechnu tu krásu až v únoru.

Vánoční koledy v podání varhaníka Jiřího Čecha

22. prosince 2010 8:14 | Opava | Eva Panošová

Bez vánočních koled si svátky neumí představit snad nikdo z nás. Je ale smutnou skutečností, že v nákupních centrech nám znějí už od října. Jsme proto rádi, že jsoumísta, kde koledy neztratily nic na svém půvabu a vznešenosti. Horní náměstí v Opavě žije předvánoční dobou.

Den otevřených dveří na ZŠ Otická v Opavě

21. prosince 2010 0:00 | Opava | Eva Panošová

Už sedm let otevírá Základní škola na ulici Otické v Opavě vždy před Vánocemi své dveře veřejnosti. Letošní rok není výjimkou. Návštěvníky přivítaly děti u dveří školy stylově - koledami.  

Vánoční stromy v Opavě ozdobily děti z mateřských a základních škol

15. prosince 2010 1:29 | Opava | Eva Panošová

Dva vánoční stromy v Opavě ozdobily děti z mateřských a základních škol. Město je motivovalo soutěží o pěkné ceny a naše kamera si nenechala ujít její vyhodnocení.

Základní škola Krnovská se proměnila v předvánoční království

14. prosince 2010 9:00 | Opava | Eva Panošová

Krásná atmosféra adventu zavládla i na opavských školách. Tentokrát jsme navštívili Základní školu na Krnovské ulici v Opavě, kde vrcholily přípravy na den otevřených dveří. Celá škola se rázem proměnila v předvánoční království.

Proti snížení platů státním zaměstnancům se stávkovalo i v Opavě

13. prosince 2010 15:50 | Opava | Eva Panošová

Stejně jako v jiných městech Moravskoslezského kraje i v Opavě stávkovali státní zaměstnanci. Několik stovek lidí se sešlo na Dolním náměstí, aby dali najevo nespokojenost s rozhodnutím vlády snížit státním zaměstnancům platy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více