Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Turnaj ČEZ Street Hockey 2013 je k nezastavení

4. dubna 2013 19:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Turnaj Čez Street Hockey 2013 je k nezastavení. Aktuálně probíhá předkolo Velkého finále a každým dnem začíná být jasnější, kdo má letos blíže k nejvyšším pozicím. Turnaje se účastní i školy z Nového Jičína.

Aktuálně z dění ve městě Nový Jičín - 5. 4. 2013

4. dubna 2013 19:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město připravuje pro občany Nového Jičína elektronickou aukci energií. Pro svou domácnost může každý získat výhodnější ceny plynu a elektřiny. Veškeré informace se dozvíte na schůzce, která proběhne v úterý 9. dubna v 17 hodin v aule na radnici.

Mateřské školy budou po dohodě s městem od 22. do 25. dubna přijímat žádosti o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání pro následující školní rok.

Ředitel Městského kulturního střediska vyhlásil výběrové řízení na obsazení pracovního místa Vedoucí ekonomického oddělení. Zájemci mohou podat přihlášky do 18. dubna a předpokládaný nástup je 1. května. Bližší informace najdete na webu organizace.
titulek: www.mksnj.cz

16. dubna v době od 8 do 10 hodin nepoteče voda na ulici Nerudova, a to z důvodu oprav vodovodní sítě. Případné další informace o odstávce vám poskytnou pracovníci dispečinku Severomoravských vodovodů a kanalizací na telefonech, které právě vidíte na obrazovce.
titulek celou dobu: dispečink SmVaK Ostrava: 556 701 932 nebo 840 111 125

Pozvánky a tipy na zajímavé akce v Novém Jičíně

4. dubna 2013 19:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Následující dny nabízí v Novém Jičíně poměrně velké množství kulturních a dalších akcí. Připravili jsme pro vás několik tipů a pozvánek. Rozhodně se máte na co těšit, navíc na konci tohoto příspěvku budeme soutěžit.

Centrální registr vozidel v NJ funguje bez problémů

4. dubna 2013 19:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Během velikonoc, až do středeční půlnoci, probíhala výluka centrálního registru vozidel. Ta se dotkla i Městského úřadu v Novém Jičíně. V tuto chvíli už registr opět funguje.

Přes 100 podezřelých z podvodů na Novojičínsku

4. dubna 2013 19:14 | Nový Jičín | Jan Plašil


Více než 100 lidí na celém Novojičínsku prověřuje policie kvůli úvěrovým podvodům. Opakovaně si sjednali úvěr nebo půjčku a domluvené splátky nehradí. Policie už všechny více než měsíc vyslýchá a škody každým dnem narůstají. Zhruba třetina případů je přímo z Nového Jičína.

Kulturní magazín - duben 2012

31. března 2013 19:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Křest knihy
2. U nás v Evropě
3. Myslivecké zkoušky
4. Podívaná 2013

Sportovní magazín - duben 2013

31. března 2013 19:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Abadá Capoueira
2. Hokej
3. KVS Laguna
4. Memoriál M. Rešla

Rodák ze Žiliny u Nového Jičína Karel Schwarz byl významný stavitel

29. března 2013 15:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o křtu nové knihy o velkém žilinském rodákovi Karlu Schwarzovi. Tentokrát vám více řekneme o jeho životě a úspěších. Vše, co dělal, podřizoval jednoduchému životnímu heslu: Práce ctí.

13. ročník Memoriálu Miroslava Rešla opět v Novém Jičíně

29. března 2013 15:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už třináctý ročník memoriálu na počest Miroslava Rešla proběhl v hale ABC. Do Nového Jičína se sjeli zápasníci z celé republiky i Slovenska. I letos tady probíhaly zápasy v řecko-římském i volném stylu. Závod vždy zdobí výborná atmosféra.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více