Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový logotyp města k výročí Nového Jičína

18. ledna 2013 10:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jak jsme vás už informovali, Nový Jičín má u příležitosti výročí 700 let nové logo.
Jeho finální podoba vzešla z veřejné soutěže, do které se přihlásilo 24 grafiků a výtvarníků. Autorem vítězného návrhu je Karel Kordiovský.

Mikulenkovi z Žiliny převzali peníze ze sbírky

18. ledna 2013 10:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

280 tisíc korun, takový je konečný součet sbírky pro rodinu Mikulenkových z Žiliny. U tohoto příběhu jsme byli od začátku - na konci řijna rodině kompletně vyhořel dům. Obrovská a nezištná pomoc lidí ale dělala téměř zázraky.

I letošní Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně byla úspěšná

18. ledna 2013 10:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letošní Tříkrálová sbírka skončila. Pro poslední příspěvek do zapečetěné pokladničky si koledníci přišli na radnici. Pak už spěchali spočítat všechny získané peníze od lidí. Teď jen prozradíme, že se opět podařilo vybrat více než v loňském roce.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 18. 1. 2013

18. ledna 2013 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tuto fenku křížence border kolie hledají majitelé z Nového Jičína Žiliny a prosí o pomoc. Má krátkou srst a černobílou barvu, utekla od domu 26. prosince. Informace můžete poskytnout na telefonu 739 165 513. Tajemnice Městského úřadu vyhlásila výběrové řízení na pracovní místo vedoucí oddělení hospodářské správy a krizového řízení. Zájemci mohou podat přihlášku do 31. ledna. Více informací najdete na městském webu. Den otevřených dveří pořádá v úterý 22. ledna Základní škola Komenského 66. V dopoledních hodinách tady můžete nahlédnout do výuky. Od tří odpoledne pak návštěvníci uvidí ukázky práce žáků, vystoupení děti a samozřejmě si mohou prohlédnout školu. Až do 15. února můžete na stránkách Fokusu hlasovat o nejlepšího sportovce Nového Jičína za rok 2012. Hodnotí se také kolektivy a 5 vylosovaných hlasujících obdrží věcné ceny. Místní poplatek za komunální odpad na rok 2013 je 552 koruny za osobu na rok. Městský úřad upozorňuje, že poštovní poukázky nebudou rozesílány. Poplatek můžete uhradit i platební kartou, a to na pokladnách úřadu na ulici Divadelní 1.

Zloděj z banky v NJ se přiznal díky TV Polar

18. ledna 2013 10:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další případ, kdy vysílání televize Polar pomohlo vypátrat pachatele! Ve čtvrtek jsme vám přinesli informaci o muži, který v Novém Jičíně přepadl banku. Neuspěl a odešel s prázdnou. O víkendu, poté, co se viděl v naší reportáži se přišel policii sám přiznat.

Víkendové zápasy mužů HC Gedos Nový Jičín

14. ledna 2013 14:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Áčko mužů hokejového klubu pokračuje ve vítězné sérii. Na domácím ledě porazilo nepříjemného soupeře - Karvinou. Nabídneme vám i záběry ze Studénky, kde v sobotu hrálo béčko.

Zloděj chtěl v Novém Jičíně přepadnout banku, ale neuspěl

14. ledna 2013 14:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie pátrá po muži, který se ve čtvrtek dopoledne pokusil přepadnout banku v Novém Jičíně. Ani pod výhrůžkami se mu nepodařilo získat požadované peníze, a tak odešel z nepořízenou. Náš štáb byl na místě, podívejte, co se mu podařilo zachytit.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více