Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Začátek sezóny v novojičínském Beskydském divadle

5. října 2012 12:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

V polovině září začala sezóna v Beskydském divadle. Program, který tady připravili pro návštěvníky v následujících týdnech a měsících, je více než nabitý. Co nepromeškat a co se chystá v nejbližší době, jsme se dozvěděli od ředitele Pavla Bártka.

Také kuželkářky TJ Nový Jičín vstoupily do sezóny

1. října 2012 15:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

I kuželkářky TJ Nový Jičín vstoupili do další sezóny. Předtím je samozřejmě čekala letní příprava, a stejně jako loňská sezóna, byla komplikovaná.

Iva Volná, Oddíl kuželek - ženy, TJ Nový Jičín
„To bylo docela zajímavé, protože loňská sezóna byla trochu dramatičtější u nás. Já jsem měla dost vážný úřaz páteře, takže jsem musela skoro celou sezónu vynechat. Ale zajistily jsme ještě dvě hráčky náhradní, které nás reprezentují. Takže jsme tu sezónu zvladly a pomalinku jsme se připravovaly na tuto sezónu, což se nám povedlo s dobrým vstupem."

Ve třetí lize žen se našim hráčkám podařilo zvítězit v první zápase ve Vyškově. Druhé kolo bylo volno. S kamerou jsme teď na prvním domácím utkání proti Odrám.

Eva Telčerová, Oddíl kuželek - ženy, TJ Nový Jičín
„Všechny známe, protože několik hráček hrávalo kdysi s náma v našem oddíle, takže jsme kamarádky a na dráze soupeřky."
„Holky jsou na tom lépe než my, ale dáme do toho všechno, abychom body získaly, aby byly doma.

Zápas ale pro naše nedopadl dobře. S Odrami i přes skvělou podporu prohály 1:5 - O 61 kuželek.

live jak řvou a zpívají

Atmosféra na zápasech kuželkářek je místy opravdu hlasitá, i tak ale sport diváci příliš nevyhledávají.

Eva Telčerová, Oddíl kuželek - ženy, TJ Nový Jičín
„Když hrajeme v sobotu, tak se přijdou podívat alespoň muži, někdy se přijdou podívat i hráči z haly ABC. Ale jinak to není až tak rozšířený sport, takže je to v takovém domácím kruhu, takže s tím asi moc nenaděláme."

Iva Volná, Oddíl kuželek - ženy, TJ Nový Jičín
„My hrajeme kuželky hlavně pro potěšení, baví nás to hodně a navíc jelikož si všechno musíme platit samy, tak i to nás neodradilo a pořád máme ty kuželky strašně rády."

Přijít podpořit novojičínské kuželkářky můžete na nejbližší zápas už v sobotu 6. října. V 10 hodin ráno nastoupí doma proti Bohumínu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 1. 10. 2012

1. října 2012 15:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko Volného času Fokus zve v neděli 7. října na workout pro veřejnost. Hosty tohoto setkání na Skalkách budou zakladatelé projektu SebeRevolta, kteří propagují životní styl bez drog a alkoholu. Začátek je v 15 hodin. Páteční večer 5. října můžete vyplnit Skavečerem s kapelami Sakumprásk a P. V. A. v Galerce.

Tajemnice Městského úřadu Nový Jičín vyhlásila výběrové řízení na obsazení pracovního místa Referent veřejné správy na úseku správních deliktů. Bližší informace najdete na stránkách města. Městský úřad upozorňuje na změny v číslování a umístění několika volebních okrsků v rámci Nového Jičína a jeho místních částí. Kompletní přehled najdete také na stránkách města.

FK Nový Jičín – aktuální informace z klubu

1. října 2012 15:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jednotlivé týmy FK Nový Jičín bojují v podzimní části fotbalové sezóny o svá místa v tabulkách mistrovských soutěží. Podle sportovního manažera Aloise Holuba se dá říct, že novojičínský fotbal je na tom v tuto chvíli dobře.

Alois Holub, sportovní manažer FK Nový Jičín
„Já si myslím, že vypadá velmi dobře, ať už u mládeže, na kterou bychom se chěli soustředit. Když půjdeme nahoru, tak i mužská kopaná: béčko nám hraje první B třídu, tam nám to trochu skřípe. Ale v Áčku jsme zatím v tabulce plus jeden bod a chceme potvrzovat domácí zápasy. Zatím máme 18 členný kádr, z toho 3 hráče na hostování a 15 hráčů domácích, což je velká deviza."

I fotbalisté bojují s financováním své činnosti. Tato sezóna je ale zabezpečena a hráči a koneckonců ani fanoušci nemají důvody k obavám.
Začátek sezóny vyšel A týmu mužů, po čtyřech zápasech měli 7 bodů a pohybovali se v čele tabulky. Ve dvou zápasech venku ale nepřivezli ani bod. Podle trenéra mužů teď opravdu záleží na každém utkání..

Bedřich Keler, trenér mužů FK Nový Jičín
„Ta soutěž je natolik vyrovnaná, že každé vítězství vás posune o čtyři, pět míst dolů."

Alois Holub, sportovní manažer FK Nový Jičín
„My bysme rádi, abychom se pohybovali ve středu tabulky, abychom neměli jako vloni problémy ke konci, kdy jsme soutěž zachraňovali."

A tuto výzvu hráči týmu zatím vyslyšeli. Proti Slavičínu vyhráli vysoko 5:2 a na hřišti Šumperku Nový Jičín ukořistil body výsledkem 1:2.

Britský film na letošním Filmale 2012 v Novém Jičíně

1. října 2012 14:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Britská kinematografie ve všech možných podobách letos ovládla sedmý ročník festivalu Filmale. Promítalo se na pěti místech a program uvedl více než třicítku filmů. Pořadatelé nabídli i doprovodný program.

Maďarská jazzová princezna Veronika Harcsa v novojičínské Galerce

1. října 2012 14:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Opravdovou lahůdku přichystalo Městské kulturní středisko v předvečer pátečního svátku v Galerce. Z maďarské Budapeště tady přijela zpěvačka Veronica Harcsa (Harča). Koncert proběhl v rámci pravidelné noci pro milovníky blues a jazzu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více