Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Slavnosti města Nový Jičín

10. září 2012 9:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už devatenácté slavnosti města a tím i celé Novojičínské léto jsou teď minulostí. O víkendu ožilo celé město a Masarykovo náměstí bylo plné doslova do posledního kousku. Letošní oslavy se nesly v odlehčeném pohádkovém duchu a vše sledovaly i naše kamery.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 7. 9. 2012

7. září 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na čtyřech základních školách v Novém Jičíně nastoupilo letos celkem 2229 žáků. 248 z nich jsou prvňáčci. Základní umělecká škola a její žáci vytvořili téměř čtyřminutový animovaný snímek o Novém Jičíně "Naše město". Nabídneme vám ho i ve vysílání televize Polar. Ve středisku Europe Direct je k vidění výstava s názvem "Dávej - ber"! Na místě se můžete zapojit i do hlasování o tzv. diváckou cenu. Město Nový Jičín ve spolupráci s Městskou policií pořádá od října do prosince kurz sebeobrany pro ženy. Přihlášky si můžete vyzvednout v budově Městské policie na ulici Divadelní. Letní a zimní oblečení, domácí potřeby, elektrospotřebiče, nábytek a další nepotřebné věci můžete darovat na humanitární sbírku. Proběhne v pátek a sobotu 21. a 22. září v prostorách Slezské diakonie v Novojičínském Edenu. Pokud se chcete zůčastnit slavnostního pochodu nebo soutěže o nejlepší masku na Slavnosti města, můžete si půjčit kostým v Městském kulturním středisku na ulici Slovanská číslo 3. Středisko volného času Fokus zahájilo zápis do kroužků a kurzů na nový školní rok.

Řez tvorbou novojičínského umělce Jana Zemánka

6. září 2012 13:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Řez tvorbou, tak se jmenuje výstava, která ve středu začala na Městské baště. Svou práci tady představil známý novojičínský výtvarník Jan Zemánek, a to u příležitosti svého významného životního jubilea.

Novojičínští studenti vyhráli soutěž “Stop kyberšikaně”

6. září 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na středních školách v celé republice proběhla soutěž Stop kyberšikaně, která měla varovat před nástrahami sociálních sítí na internetu. Výhráli ji studenti Mendelovy střední školy v Novém Jičíně. Společně vytvořili zajímavý fotokomiks, který ukazuje, jak může na facebooku dopadnout rozchod dvou mladých lidí.

Prázdniny na Novojičínsku očima záchranářů a policie

5. září 2012 18:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Záchranáři a policie na Novojičínsku rekapitulují průběh letošních prázdnin. Na silnicích tady letos nezemřel ani jeden řidič. Toto je ale jen jedna z mála pozitivních statistik, policii totiž trápí další věci. Jako například drogy za volantem nebo krádeže v rodinných domech.

Přípravné zápasy novojičínských hokejistů

3. září 2012 17:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži HC Nový Jičín odehráli během minulého týdne dva přátelské zápasy s jedním soupeřem HC RT Poruba. V úterý nastoupili na domácím ledě a během první třetiny se ujali vedení. Nejprve prostřelil gólmana navrátilec Martin Kabeláč. live gól Trvalo jen jednu minutu a druhou branku přidal Miroslav Škumát. Hosté ale ve druhé a třetí třetině odpověděli gólem. Toto utkání tak skončilo nerozhodně 2:2.
Další zápas absolvoval Nový Jičín na ledě Poruby. Tady rozhodla druhá třetina, kde naši nastříleli 3 góly a celkově vybojovali vítězství 2:5.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3. 9. 2012

3. září 2012 15:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na skalkách měli v pátek večer malý svátek všichni příznivci místních rockových legend.
Zahrály tady kapely Věšák, Florien, Klika NJ Blues, Dr. Hekto a host Nostradámus. Země Morava: Její zamlčená vznešenost a krása, takový název má přednáška, která proběhne v Městské knihovně 11. září v 18 hodin. Svou novou knihu tady představí spisovatelka Jaroslava Grobcová. Aktuálně jsou na Městském úřadě vyhlášena dvě výběrová řízení: na referenta veřejné správy na úseku investic města a na referenta na úseku komunálního hospodářství. Nový Jičín stále hledá pekaře a cukráře, kteří by vytvořili sladkost typickou pro město. Ten nejlepší získá 5000 korun. Výsledek určí komise na říjnovém cukrářském jarmarku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více