Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Martin Tvrdý Trio na Staré poště

18. června 2012 9:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď vyrazíme na Starou poštu, před pár dny tady proběhl zajímavý koncert. Jeho hlavním hostem byl zpěvák a muzikant, který si říká Bonus. V sestavě nazvané Martin Tvrdý Trio odehrál materiál ze své poslední desky Náměstí míru.

Návštěva studentů z ruského Petrohradu

18. června 2012 9:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně byli minulý týden studenti a vyučující z ruského Petrohradu. V rámci společného výměnného programu navštívili Mendelovu střední školu a podívali se i na další místa našeho kraje. Celý týden, který tady strávili měli docela nabitý.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 18. 6. 2012

18. června 2012 9:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie pátrá po tomto třiatřicetiletém muži z Bruntálska. Zdržovat by se měl právě na Novojičínsku. Jakoukoliv informaci můžete sdělit policistům na lince 158. 20. června proběhne na Masarykově náměstí Den sociálních služeb. Program začína od půl desáté dopoledne a nabídne ukázky z činnosti poskytovatelů sociálních služeb ve městě, kulturní program a výstavu fotografií ze soutěže Podzim života.

Návštěvnické centrum vás zve na komentovanou procházku městem, ve které navštívíte např. kostel Nanebevzetí Panny Marie, Baštu městského opevnění a další zajímavá místa. Minimální počet účastníků je 10 osob a rezervovat se musíte předem. Termín je ve středu 20. června od 16 hodin.

Středisko Fokus zve všechny na Akci plnou sportu ve Smetanových sadech, která proběhne v pátek 22. června. Sportovat se tady bude od tří hodin odpoledne.

Na zajímavou výstavu Proměnlivé nálady Petry Jovanovské můžete zajít na Starou poštu. K vidění jsou linoryty a kombinovaná technika na papíře, a to pouze do 28. června.

A ještě jedna pozvánka do nedalekého Kunína, tady vypukne v sobotu 23. června 14. zámecká slavnost s historickým programem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 6. 2012

15. června 2012 14:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

13. zasedání zastupitelstva města se uskuteční v pondělí 18. 6. od 15 hodin.

Odbor vnitřních věcí městského úřadu přijímá objednávky pro vyřízení občanských průkazů a cestovních dokladů.

Občanům, kterým v rámci stavby splaškové kanalizace byla způsobena nějaká škoda na majetku a dosud nebyla odstraněna, ji mohou nahlásit na telefonním čísle 725 161 399.

Rada Moravskoslezského kraje schválila vyhlášení 2. výzvy k příjmu žádostí o dotace na výměnu starých kotlů nebo kamen na tuhá paliva za nové nízkoemisní automatické kotle. Žádosti můžete podávat od soboty 16. června. Více informací získáte na webových stránkách MS kraje.

16. ročník Streetballu startuje v sobotu 16. června od 9 hodin na Masarykově náměstí.

V tentýž den, tedy 16. června od 15 hodin začíná už XVI. divadelní dílna, tedy tradiční setkání divadelníků i nedivadelníků za svitu ohňů a loučí, místem konání je Kamenné divadlo.

Z jednání Rady města Nového Jičína

15. června 2012 14:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

I tentokrát vám přinášíme informace z jednání rady města, které proběhlo v minulém týdnu. Některá témata pro vás okomentoval starosta města Jaroslav Dvořák.

Školková olympiáda v Palováčku v Novém Jičíně

15. června 2012 14:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

V mateřské škole Palováček završili celoroční projekt školková olympiáda. Děti se v něm seznamovaly s olympijskými hrami a jednou za měsíc plnily sportovní disciplíny. Na velkém odpoledni vytvořili rodiče a děti soutěžní týmy, které musely absolvovat připravené úkoly.

Městská policie v Novém Jičíně oslavila 20 let

15. června 2012 14:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská policie v Novém Jičíně oslavila dvacet let. Přesně tak dlouho tady dohlíží strážníci na pořádek ve městě a v pátek to se všemi náležitě oslavili. Zveme Vás teď na oslavy na Masarykovo náměstí, kde celý den běžel pestrý program.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 6. 2012

11. června 2012 11:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 18. června se zastupitelé sejdou na 13. zasedání. Na programu je téměř třicítka bodů. Mluvit se bude mimo jiné i o stavu v oblasti provozování výherních hracích přístrojů nebo výsledcích hospodaření města za rok 2011. Začátek zasedání je v tři hodiny odpoledne.

Radní vyhlásili konkursní řízení na vedoucí pracovní místo ředitel příspěvkové organizace Středisko volného času Fokus. Bližší informace jsou na webových stránkách města. Najdete tady i podmínky k celkem osmi výběrovým řízením, které vyhlásila tajemnice Městského úřadu.

Nový Jičín hledá farmáře, kteří by chtěli prodávat své výpěstky, výrobky a další produkty 22. června na farmářském trhu na náměstí. Informace poskytne obecní živnostenský úřad.
titulek: hastikova@novyjicin-town.cz

Rada Moravskoslezského kraje schválila vyhlášení 2. společné výzvy k příjmu žádostí o dotace na výměnu kotlů na tuhá paliva. Žádosti můžete podávat od 16. července. Naposledy se tato výzva setkala s velkým ohlasem. Podrobné podmínky dotačního programu lze dohledat na stránkách Ministerstva životního prostředí nebo Moravskoslezského kraje.

V sobotu 16. června vypukne od rána na Masarykově náměstí další, už šestnáctý Streetballový turnaj. Odpoledne můžete zajít na tradiční setkání divadelníků i nedivadelníků do kamenného divadla na Skalkách. Začátek je ve tři hodiny a končit se bude až za svitu ohňů a loučí. Obě akce jsou součástí Novojičínského léta 2012.

"Divy přírody v jihovýchodní Evropě", tak se jmenuje aktuální výstava, která zachycuje scenérie jihovýchodní Evropy, její přírodní rezervace a chráněné zóny.
Výstava je k vidění v minigalerii střediska Europe Direct, a to do 30. června 2012.

Ve středu 27. června končí možnost cestovat s děti, které jsou zapsány v cestovních pasech rodičů. Od tohoto data musí mít děti vlastní doklad.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více