Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Večerní in-line bruslení v Novém Jičíně

24. května 2012 19:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Desítky jezdců na kolečkových bruslích se v pátek večer vrhly na večerní projížďku Novým Jičíne. Sraz měli před zimním stadionem a než dojeli do cíle, město několikrát projeli. Kolonu bruslařů doprovázela policie i záchranáři.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 25. 5. 2012

24. května 2012 19:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní umělecká škola získala v Kroměříži na avizovaném celostátním kole přehlídky tanečních oborů diplom a ocenění za pohybovou a prostorovou nápaditost. Cenu získali tanečníci učitelky Anity Vahalové. V sobotu 26. května se můžete bezplatně zbavit autovraků. Přijímat je budou od 8 do 12 hodin na parkovišti před areálem Technických služeb na Suvorovově ulici. Středisko volného času Fokus pořádá v sobotu 26. května 3. ročník soutěže Velké taneční jaro. Zúčastnit by se měly kluby z celého kraje. Začátek je v deset hodin. Městské kulturní středisko zve ve stejný den v galerce audiovizuální koncert českého dua Sky to speak. Dalším hostem bude polský projekt Odaibe. Ve výstavní síni Staré pošty můžete aktuálně vidět výstavu obrazů Zapomenutý a chudý kraj, kde se čas zastavil. Na Městském úřadě, na úseku občanských průkazů a cestovních dokladů máte nově možnost se objednat a nečekat tak ve frontě. Objednat se můžete na telefonních číslech 556 768 a koncovkách 319, 321 a 322.
titulek: tel: 556 768 319, 556 768 321 nebo 556 768 322 V úterý 29. května od dvou do pěti odpoledne proběhnou na Základní umělecké škole na ulici Derkova 3 talentové zkoušky do pěveckého souboru Ondrášek a jeho přípravných oddělení.
titulek: www.ondraseknj.cz Sociálně-terapeutické dílny Effatha zvou na Den otevřených dveří. Přijít do nových prostor - v Domě s pečovatelskou službou u Jičínky můžete 29. května od 9:00 do 16:00 hodin. Tělo a duše ve zdraví a nemoci - tak se jmenuje večer, na který můžete zajít v pátek 1. června do Městské knihovny na Husově ulici. Přednášet bude Docent Zdeněk Susa - o medicíně v souvislostech těla, duše a ostatních lidských rozměrů. Začátek je o čtvrt na sedm večer.

Nový sociální šatník v Novém Jičíně

21. května 2012 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Charita v Novém Jičíně otevřela před několika dny svůj sociální šatník. Občané tady mohou
donést nepotřebné věci - od oblečení až po drobné vybavení domácnosti. Sociálně slabší si je pak budou moct koupit za symbolický poplatek.

I. Květinový jarmark na náměstí v Novém Jičíně

21. května 2012 14:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na náměstí vyrostl před víkendem I. Květinový jarmark. Ve stáncích tady prodejci mohli zdarma nabídnout své květiny, sazenice, okrasné rostliny a další zboží. V centru města tak bylo celý den doslova zeleno.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 21. 5. 2012

21. května 2012 14:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Členky týmu FunTime z Nového Jičína přivezly skvělý úspěch z Mistrovství České repupubliky v Cheerleardingu v Praze. Ve čtyřech kategoriích získaly zlatou a bronzovou medaili a 4. a 5. místo. Na zimním stadionu se o víkendu tančilo. Zumbamánie pro dětský úsměv - tak se jmenovala akce, jejíž výtěžek ze startovného pořadatelé věnovali Speciální základní a mateřské škole v Novém Jičíně. V novojičínské transfuzní stanici ve čtvrtek darovalo krev celkem 34 policistů, z toho 4 ženy.
Akce „Moravskoslezští policisté darují krev" letos proběhla už počtvrté. Osadní výbor místní části Loučka zve občany na veřejnou schůzi s představiteli města v úterý 22. května. Začátek je v 17:00 hodin v restauraci U chovatelů v Loučce. Na Skalkách proběhne v sobotu 26. května akce Pohádkový les s Mami, kam mohou přijít rodiče s dětmi. Čekat na ně bude les plný pohádkových postav, pirátský poklad, opékání a focení u pirátské lodi. Začátek je ve tři hodiny. V úterý 29. května od dvou do pěti odpoledne proběhnou na Základní umělecké škole na ulici Derkova 3 talentové zkoušky do pěveckého souboru Ondrášek a jeho přípravných oddělení.
titulek: www.ondraseknj.cz Tělo a duše ve zdraví a nemoci - tak se jmenuje večer, na který můžete zajít v pátek 1. června do Městské knihovny na Husově ulici. Přednášet bude Docent Zdeněk Susa - o medicíně v souvislostech těla, duše a ostatních lidských rozměrů. Začátek je o čtvrt na sedm večer. Sociálně-terapeutické dílny Effatha zvou na Den otevřených dveří. Přijít do nových prostor - v Domě s pečovatelskou službou u Jičínky můžete 29. května od 9:00 do 16:00 hodin.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více