Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Třídy stonavské ZŠ se proměnily v hokejovou fanzónu

23. února 2018 14:17 | Stonava | Jiří Brzóska

Páteční semifinálový zápas českých hokejistů proti týmu Olympijských sportovců Ruska sledovali fanoušci na různých místech našeho kraje. V jednu velkou fanzónu se například proměnily i třídy stonavské základní školy.

Včelaři bojují s monokulturou na Karvinsku

22. února 2018 15:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Včelaře na Karvinsku trápí nejen špatné ovzduší, ale hlavně monokulturní prostředí. Výnosy medu jsou velmi malé. Zájem o včelaření upadá. Včelaři se ale nevzdávají a situaci se snaží řešit.

Desetiletá Nadace OKD pomáhá i ve Stonavě

21. února 2018 19:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Nadace OKD, která oslavila desáté výročí svého založení pomáhá i v obci Stonava. Finančně podporuje různé aktivity a projekty.

Policistka z Horní Suché byla oceněna za svou práci

21. února 2018 19:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Jsou vzorem pro své kolegy. Své práci se mnohdy věnují nad rámec svých povinností. Řeč je o policistech z celého Karvinska, kteří byli za svou práci v loňském roce nominování na cenu Policista roku. Za obvodní oddělení v Horní Suché, jehož policisté dohlížejí na veřejný pořádek mimo jiné i v obci Stonava, si ocenění převzala Veronika Buzková.

Klauni z Balónkova zpestřili školní karneval

21. února 2018 19:54 | Stonava | Jiří Brzóska

V sále Domu PZKO si své karnevalové odpoledne užili stonavští školáci.

Podomní prodejci ignorují zákazy radnic

16. února 2018 14:17 | Stonava | Jiří Brzóska

V Moravskoslezském kraji platí zákaz podomního prodeje na území mnoha měst a obcí. Takzvaní šmejdi si s tím ale hlavu nelámou. Například na Karvinsku tvrdí, že jde jen o průzkum, o kterém radnice ví. Skutečnost je ale jiná.

Vedení policie ocenilo nejlepší policisty z Karvinska

15. února 2018 14:17 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Nejlepší muži a ženy zákona sloužící na Karvinsku získali před zraky svých kolegů významná ocenění na slavnostní události nazvané Policista roku. Cenu si odnesl i celý toxi tým, který úspěšně pracuje na odhalování závažné trestné činnosti v oblasti drogové kriminality.

Radnice upozorňuje na změnu ve svozu odpadu

14. února 2018 19:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Každá domácnost v obci obdržela ke konci roku zdarma stolní kalendář Stonavy. V něm jsou přehledně zaznamenány všechny důležité akce, které se letos ve Stonavě konají, včetně termínů svozu odpadu. V této souvislosti radnice informuje, že pro svoz komunálního a biologicky rozložitelného odpadu jsou během každého týdne určeny vždy dva svozové dny - úterý a čtvrtek. Popelnice k vyprázdnění je nutno ale nachystat vždy v úterý. Svoz ve čtvrtek bude realizován, pouze v případě, že firma, která zajišťuje svoz odpadu, nestihne vše vyvézt během prvního svozového dne. Všechny termíny svozu odpadu ve Stonavě jsou zveřejněny rovněž na webových stránkách obce.

Prvňáčci připravili pro rodiče ukázkovou hodinu

14. února 2018 19:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Po půl roce ve škole, jsou už malí prvňáčci ostřílenými školáky. Co se během necelých pěti měsíců naučili, předvedli v rámci ukázkové hodiny svým rodičům.

Stonavští školáci i děti z MŠ navštívili sférické kino

14. února 2018 19:50 | Stonava | Jiří Brzóska

O tom, že se dá výuka pojmout netradičním způsobem už ví i stonavští školáci. Ti společně s dětmi z mateřských školek navštívili sférické kino neboli mobilní planetárium. Tady se dozvěděli zajímavé informace nejen o vesmíru, ale také o lidském těle.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více