Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Obec chce letos začít s výstavbou komunitního domu

11. ledna 2024 15:00 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Rok 2023 byl v Albrechticích, co se týče kulturních událostí, velmi bohatý. Vzpomeňme například pouť, vinobraní, společné rozsvícení vánočního stromu či akce, které pořádaly albrechtické spolky. Co se týče investičních akcí, v loňském roce bala například instalována klimatitace na zdravotním středisku, či opravena komunikace na ul. Bažatnice.

Kulturní, společenský a sportovní přehled roku 2023

10. ledna 2024 16:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Loňský rok byl velmi bohatý na kulturní, společenské i sportovní události v obci.

Novoroční přání starosty obce Tomáše Wawrzyka

3. ledna 2024 14:03 | Stonava | Jiří Brzóska

Vážené dámy, vážení pánové, občané obce Stonava, máme za sebou rok 2023. Dovolte mi, abych Vám popřál úspěšný vstup do nového roku, roku 2024. Přeji Vám pevné zdraví, spokojenost, hodně štěstí a plno splněných osobních přání. Věřím, že následující rok bude úspěšnější než ten minulý, že zlepší situace ekonomická, mezilidská a také politická ve světě. Závěrem mi dovolte, abych Vám ještě jednou popřál pevné zdraví, štěstí, spokojenost po celý tento rok.

Tříkrálová sbírka bude ve Stonavě i letos

3. ledna 2024 14:02 | Stonava | Jiří Brzóska

Loňská tříkrálová sbírka se ve Stonavě setkala s velkým ohlasem. Proto i letos koledníci zavítají do stonavských domácností hned první lednový víkend.

Stonavští školáci si to s rodiči rozdali ve florbale

3. ledna 2024 14:01 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve stonavské sportovní hale se uskutečnil florbalový turnaj. Uspořádal jej spolek Rodiče a škola Stonava. Sportovní zápolení si užily děti i jejich rodiče.

Skok přes kůži 2023

29. prosince 2023 11:39 | Stonava | Jiří Brzóska

V obci Stonava, kde historie spojená s těžbou uhlí vytvářela nezaměnitelnou kulturu a dědictví, se každý rok koná událost, která přináší na povrch pouto k bohatému hornickému dědictví. "Skok přes kůži," tradiční rituál známý též jako šachťák.

Děti ZŠ a MŠ Stonava spojily vánoční koncert s jarmarkem

22. prosince 2023 13:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Opět po roce jsou tady nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Tu správnou vánoční atmosféru navodili svým vystoupením v Domě PZKO žáci stonavské základní školy. Vánoční koncert byl navíc doplněn jarmarkem.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu 2023

22. prosince 2023 13:47 | Stonava | Jiří Brzóska

Vyvrcholením celého předvánočního času ve Stonavě je bezesporu slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Stromeček se totiž ve Stonavě tradičně rozsvěcuje těsně před Vánocemi.

Stonavské děti si užily mikulášskou zábavu, připravil ji spolek RaŠ

13. prosince 2023 14:11 | Stonava | Jiří Brzóska

Spolek Rodiče a škola Stonava připravili pro děti odpoledne plné soutěží a zábavy. Mikulášký balíček si děti musely zasloužit.

Stonavští zastupitelé schválili žádosti o dotace

13. prosince 2023 14:10 | Stonava | Jiří Brzóska

Obec Stonava každoročně vyhlašuje několik dotačních programů, určených pro občany obce. Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili žádosti, které byly v řádném termínu podány v rámci Programu k poskytnutí dotace na úhradu stočného a Programu k poskytnutí dotace chovatelům hospodářských zvířat a včelstev v obci Stonava v roce 2023. Žadatelům o dotaci z obou programů bylo poskytnuto téměř tři čtvrtě milionu korun.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více