Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavští zastupitelé se zabývali dotacemi

21. října 2020 15:34 | Stonava | Jiří Brzóska

V sále Domu PZKO rokovali stonavští zastupitelé. Hlavním tématem 16. zasedaní byly dotace.

Aktuálně ze Stonavy

21. října 2020 15:29 | Stonava | Jiří Brzóska

1. Obecní úřad – karanténa 2. Omezení autobusové dopravy 3. Hubertova slavnost je zrušena

Ve Stonavě se pokračuje v humanitárních sbírkách

21. října 2020 15:27 | Stonava | Jiří Brzóska

Sportovní hala poskytla zázemí pro humanitární sbírku. Ve spolupráci s obcí ji zorganizovala Liduše Raticová k uctění památky její maminky paní Anny Wicherkové, dlouhodobé organizátorky této akce. Tentokrát byla sbírka určena pro Textilní banku a zájem o ní se opět setkal s velkým ohlasem.

Starosta Stonavy byl zvolen senátorem

14. října 2020 16:08 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonava byla jednou z obcí a měst Moravskoslezského kraje, kde se ve dnech 9 a 10. října konalo druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky. Ve volebním obvodu 75 – Karviná lidé rozhodovali mezi dvěma kandidáty, Radkem Sušilem a Ondřejem Feberem.

Stonavští školáci přešli na distanční výuku

14. října 2020 15:58 | Stonava | Jiří Brzóska

Lavice tříd stonavské základní školy jsou od dnešního dne prázdné. Školáci přešli na distanční výuku.

Fotbaloví fanoušci mohli zápas sledovat online

14. října 2020 15:47 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští fotbalisté mají za sebou zřejmě poslední zápas podzimní sezóny. Odehrán byl bez diváků. Fanoušci jej ale mohli sledovat online prostřednictvím sociální sítě.

Albrechtice v pohybu nabídly zájmové aktivity pro děti

8. října 2020 15:48 | Albrechtice | Jiří Brzóska

Už po druhé se albrechtická radnice rozhodla zajímavou formou představit místní volnočasové aktivity pro děti. Zářijovou akci v areálu základní školy nazvala Albrechtice v pohybu.

Lidé ve Stonavě volili za velmi přísných hygienických podmínek

7. října 2020 15:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavská sportovní hala se proměnila ve volební místnost. Během voleb do Zastupitelstva MS kraje a Senátu Parlamentu České republiky museli letos lidé dodržovat přísná hygienická opatření.

Stonavská radnice omezila osobní styk s občany

7. října 2020 15:53 | Stonava | Jiří Brzóska

Vzhledem k aktuálnímu vývoji koronavirové pandemie přistoupila stonavská radnice z preventivních důvodů k opatření, které omezuje osobní styk pracovníků obecního úřadu s občany. Občané mohou na obecní úřad přijít pouze v nejnaléhavějších případech a to po telefonickém předjednání. V ostatních případech se radnice obrací na občany se žádostí, aby administrativní záležitosti vyřizovali elektronicky nebo telefonicky.

Kvůli pandemii koronaviru jsou zrušeny další akce

7. října 2020 15:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve středu 14. října se v sále Domu PZKO měla uskutečnit přednáška Stanislava Kuby na téma Historie Stonavy. Organizátor akce, Místní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami ji ale musela vzhledem k aktuálnímu opatření vlády ČR v souvislosti s koronavirovou pandemií zrušit. Odvolána byla rovněž akce stonavských zahrádkářů, kteří chtěli 17. října v areálu klubovny zahrádkářů na Stavech smažit bramboráky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více