Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavští veteráni obhájili titul Mistra evropských zemí, pohár nezískali poprvé

2. října 2019 20:00 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští sálovkáři vybojovali další titul. V katalánském letovisku Lloret de Mar obhájili své loňské vítězství v Poháru mistrů Evropských zemí ve futsalu.

Stonavští florbalisté se připravují na své první kulatiny, v týmu se prostřídaly desítky hráčů

2. října 2019 19:49 | Stonava | Jiří Brzóska

S kamerou jsme se podívali na jeden z tréningů místních florbalistů, kteří zanedlouho budou slavit první kulatiny.

Stonavská knihovna patří k těm nejlepším v kraji, věnuje se dětem i dospělým

2. října 2019 0:06 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavská knihovny nejen v rámci týdne knihoven, ale po celý rok připravuje různé akce. Určeny jsou dětem i dospělým. Za svou práci byla proto nominována do soutěže Knihovna Moravskoslezského kraje.

Myslivci zvou na Hubertovu slavnost, přijede i Pitkin

25. září 2019 23:33 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští myslivci opět po roce pořádají Hubertovu Slavnost. Uskuteční se v sobotu 5. října.

Prvňáčci se na chvíli vrátili do zrekonstruované mateřské školy, ukázat přišli své aktovky

25. září 2019 23:21 | Stonava | Jiří Brzóska

Předškoláky v MŠ Dolany navštívili jejich starší kamarádi, kteří na začátku září zasedli do školních lavic.

Žulová slza bude navždy připomínat tragédii v podzemí dolu ČSM, pietní místo bude v centru Stonavy

25. září 2019 12:30 | Stonava | Jiří Brzóska

V prosinci loňského roku zahynulo v podzemí dolu ČSM po výbuchu metanu třináct horníků. Tuto tragickou událost bude navždy připomínat socha ve tvaru Slzy, která byla před pár dny instalována v centru Stonavy.

Před 80 lety bylo v karvinském lese popraveno dvanáct Poláků, místo vraždy dodnes připomíná mohyla

19. září 2019 15:55 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Před osmdesáti lety začala druhá světová válka, která si vyžádala více než 60 miliónů obětí. Některé z nich byly fašisty zavražděny krátce po okupaci. Dvanáct popravených Poláků dodnes připomíná zděná mohyla v lesíku poblíž bývalého dolu Barbora v Karviné-Dolech.

U ZŠ Dolany bude více parkovacích míst, chystá se i oprava silnice

18. září 2019 23:19 | Stonava | Jiří Brzóska

Kapacita parkovacích míst u základní školy na Dolanech je nedostačující. Obec se proto rozhodla vybudovat nové.

Stonavští krojovaní horníci vyrazili za přáteli na Slovensko, do Pezinoku jezdí pravidelně

18. září 2019 22:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Do slovenského Pezinoku jezdí stonavští krojovaní už několik let. Během vinobraní jsou totiž součástí slavnostního průvodu, na který je pravidelně zvou jejich slovenští horničtí kamarádi.

Stonavští školáci úspěšně reprezentovali školu na Albrechtické stezce

18. září 2019 22:45 | Stonava | Jiří Brzóska

TJ Albrechtice uspořádala Albrechtickou stezku mládeže. Určena byla žákům prvního a druhého stupně. Stonavští školáci na ni nemohli chybět.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více