Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Slezská Ostrava dezinfikuje obvod, v akci jsou dobrovolní hasiči i soukromá firma

22. dubna 2020 15:26 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Snížit riziko přenosu koronaviru na minimum. To je cíl, za kterým jde i městský obvod Slezská Ostrava. Do boje s nemocí vytáhl dezinfekci, tou bude pravidelně čistit zastávky mhd, lavičky, koše i kontejnery.

Požár rodinného domu v Hladkých Životicích zaměstnal 7 jednotek hasičů

22. dubna 2020 14:09 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Sedm jednotek hasičů zasahovalo ve středu v Hladkých Životicích na Novojičínsku u požáru rodinného domku a jeho sedlové střechy. Nikomu se nic netalo, ale požár napáchal škodu za 400 tisíc korun, jeho příčina je v šetření.

Hasiči se v úterý téměř nezastavili, vyjížděli ke třem větším požárům v přírodě

22. dubna 2020 10:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Požáry lesních i travních porostů zaměstnaly během úterý větší počet krajských i dobrovolných hasičských jednotek. Po poledni hořely tři hektary lesa a trávy v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku, odpoledne pak čtyři hektary travin, rákosí a stromů v Brumovicích na Opavsku a sedm hektarů smíšeného lesa v Krasově na Bruntálsku. Hasiči opět varují! Pozor na manipulaci s otevřených ohněm v přírodě.

Lyžař na Ovčárně nezvládl jízdu na rozbředlém sněhu a vážně si zlomil nohu, do akce musel vrtulník

21. dubna 2020 14:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Kombinace vysoké rychlosti a rozbředlého sněhu, zřejmě zavinila těžké zranění devětačtyřicetiletého lyžaře v Jeseníkách. Muž nezvládl sjezd na Ovčárně, vážně si zlomil nohu a musel pro něj přiletět vrtulník.

Policisté stříleli po zdrogovaném řidiči. Jel přes 202km/h, vybržďoval je, narazil do nich a vytlačil je ze silnice

21. dubna 2020 11:01 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Nebezpečnou honičku mají za sebou policisté na Novojičínsku. Ve čtvrtek dopoledne naměřili řidiči na dálnici D1 u Mankovic rychlost 202 km/h a okamžitě ho začali pronásledovat. 33letý muž nezastavil, sjel z dálnice a snažil se zmizet. Policisty vybržďoval, narazil do nich a vytlačil je ze silnice. Ti po něm začali střílet. Po průstřelu zadní pneumatiky zastavil po 14 kilometrech v Hukovicích.

Boj s časem! Policisté zachránili život ztracené seniorce z Třince

21. dubna 2020 10:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Seniorka v ohrožení života spustila v pondělí rozsáhlou pátrací akci v Třinci. Desítky policistů spolu se strážníky i policejními psy po téměř 80leté ženě pátrali 4 hodiny. Nakonec ji našli dezorientovanou a naštěstí nezraněnou v několik kilometrů vzdálené Bystřici.

Nanonástřik proti virům už dostalo 11 vlakových souprav v kraji

20. dubna 2020 18:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Celkem jedenáct vlakových souprav CityElefant 471 a RegioPanter 650 už dostalo speciální nanonástřik. Soupravy zajišťují v Moravskoslezském kraji zhruba 100 spojů denně. Díky nástřiku se teď mohou cestující cítit v těchto vlacích bezpečněji.

V Ostravici hořela dřevěná chata, škoda je 600 tisíc korun

20. dubna 2020 17:40 | Frýdlant nad Ostravicí | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů vyjíždělo v noci z neděle na pondělí k požáru chaty do Ostravice. Nikomu se nic nestalo, ale oheň napáchal škodu za 600 tisíc korun. Proč začalo hořet se zatím neví.

Opilý cizinec vjel v Ostravě s kamionem do tramvajového kolejiště

20. dubna 2020 14:19 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Za volant kamionu sedl opilý a vzápětí havaroval. 49letý cizinec najel s kolosem přímo do tramvajového kolejiště, kde jeho kamion uvízl. Policii pak nadýchal přes 2 promile.

Brutální vražda v Krnově! Senior měl zabít svou ženu

20. dubna 2020 11:52 | Krnov | Jiří Cileček

Moravskoslezská kriminálka vyrazila v pondělí ráno do jednoho z bytů v Krnově, kde byla nalezena mrtvá seniorka. Policisté poté zadrželi jejího muže.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více