Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Žáci bruntálské ZŠ Petrin obdarovali seniory v Domově Pohoda

10. listopadu 2013 12:44 | Bruntál | Karel Soukop

Žáci bruntálské Základní školy Petrin se rozhodli pomoci seniorům. Uspořádali proto benefiční akci, jejíž výtěžek předali obyvatelům Domova pro seniory Pohoda.

Křest katalogu děl bruntálského malíře karla Adámka

10. listopadu 2013 11:46 | Bruntál | Karel Soukop

Souborný katalog díla bruntálského malíře Karla Adámka vydal v roce jeho nedožitých 80. narozenin Klub za starý Bruntál. Slavnostního křtu katalogu na DVD se zúčastnily desítky jeho přátel.

V Bruntále vystavuje sedmiletý fotograf Kryštof Vaněk

6. listopadu 2013 20:36 | Bruntál | Karel Soukop

Chodby bruntálské radnice zdobí nová fotografická výstava. Nejpozoruhodnější na ní je, že autor fotografií, Kryštof Vaněk, chodí do druhé třídy základní školy. Je mu teprve sedm let.

Projekt zdravé výživy na ZŠ Andělská Hora

5. listopadu 2013 21:26 | Bruntál | Karel Soukop

Dnešní děti stále častěji trpí nadváhou a to nejen ty ve velkých městech. Zjistili to například také v Základní škole v Andělské Hoře na Bruntálsku. Rozhodli se proto naučit děti jíst zdravě.

Lyřařské středisko Ovčárna se připravuje na zimní sezónu

1. listopadu 2013 15:59 | Bruntál | Karel Soukop

Současné počasí tomu sice nenasvědčuje, ale zima se blíží mílovými kroky. V Jeseníkách vrcholí přípravy na zimní lyžařskou sezónu. Lyžaře může potěšit, že ceny se od loňska nebudou výrazně lišit.

"Osmistovka na kolečkách" v bruntálském městském parku

29. října 2013 19:16 | Bruntál | Karel Soukop

Oslavy významných výročí nemusí být vždy vážné a důstojné. Bruntálské sdružení ...si 800. výročí založení města připomnělo trochu neobvyklým a hlavně recesním způsobem.

Salon 2013 - výstava bruntálských výtvarníků

28. října 2013 21:24 | Bruntál | Karel Soukop

Salón bruntálských výtvarníku se jmenuje výstava, kterou při příležitosti oslav 800. výročí založení města připravilo bruntálské muzeum. Vystavují na ní známí i začínající, profesionální i amatérští výtvarníci.

Výtvarný happening Art Today v bruntálském parku

24. října 2013 19:26 | Bruntál | Karel Soukop

Svou troškou do mlýna k oslavám 800. výročí založení města Bruntálu přispěla i Základní škola na Okružní ulici. Pro děti z místních základních škol uspořádala v městském parku výtvarný happening nazvaný Art Today.

Kosmický týden plný zábavné fyziky na bruntálském gymnáziu

23. října 2013 19:26 | Bruntál | Karel Soukop

Fyzika je v povědomí lidí suchopárná věda plná čísel a vzorečků. O tom, že tomu tak není se mohli přesvědčit návštěvníci Fyzikálního dne, který v rámci Kosmického týdne uspořádalo Gymnázium v Bruntále.

V Rýmařově odhalili pomník rumunskému letci

22. října 2013 11:58 | Bruntál | Karel Soukop

Významnou návštěvu přivítal Rýmařov na Bruntálsku. Velvyslankyně Rumunska v České republice Daniela Gitman a představitelé leteckých sil rumunské armády a armády České publiky ve městě odhalili pomník rumunskému letci Gheorghe Bănciulescovi.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více