Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Skautský tábor v Dlouhé Stráni je tradicí

31. července 2013 8:22 | Bruntál | Karel Soukop

Prázdniny jsou dobou letních dětských táborů. Na ten svůj každoroční vyrazili také bruntálští skauti. Letos táboří na tábořišti v Dlouhé stráni. To jim půjčil turistický oddíl Tuláci.

V Dolní Moravici tábořili trapeři z 18. století

31. července 2013 8:20 | Bruntál | Karel Soukop

Na své pravidelné letní táboření se do Jeseníků sjeli trapeři z celé Moravy a Slezska. Trapeři se živě zajímají o život a kulturu lidí, kteří v 18. století osídlovali Severní Ameriku.

Sdružení Liga pořádalo pro školáky Barevný den

12. července 2013 20:58 | Bruntál | Karel Soukop

Barevný den pro děti ze základních škol v Bruntále připravilo občanské sdružení Liga společně s dalšími dvěma organizacemi, které působí v místě bývalých bruntálských kasáren. Na pořádání se podílelo také sdružení Ekokom.

Soutěž historických lukostřelců ve Světlé Hoře

10. července 2013 23:34 | Bruntál | Karel Soukop

Jako v historickém filmu to vypadalo na louce nedaleko Světlé Hory v Jeseníkách. V dobové ústroji se sem sjeli lukostřelci z historických luků z celé České republiky a několik účastníku z Bratislavy.

Den seniorů v bruntálském Domově Pohoda

10. července 2013 11:30 | Bruntál | Karel Soukop

Slavnostní den prožili klienti bruntálského domova Pohoda. Tak jako každoročně i letos pro ně personál připravil Den seniorů.

Unikátní archeologický objev v Suché Rudné

9. července 2013 12:14 | Bruntál | Karel Soukop

Archeologický nález mimořádného významu zkoumají archeologové v Suché Rudné na Bruntálsku. Jedná se o pozůstatky středověkého zlatého dolu. Tento nález je v českých zemích naprosto ojedinělý.

Výstava Cesta osmi staletími v bruntálské Galerii v kapli

8. července 2013 13:10 | Bruntál | Karel Soukop

Výstavu nazvanou Cesta osmi staletími hostí ve svých prostorách bruntálská Galerie v kapli. Tato výstava je výsledkem projektu, který probíhal několik měsíců v Základní umělecké škole.

V Bruntále vzniká nová galerie moderního umění

7. července 2013 15:54 | Bruntál | Karel Soukop

Galerie moderního umění, která by svým významem přesahovala hranici Moravskoslezského kraje by mohla v dohledné době vzniknout v Bruntále. V galerie by se měla proměnit dlouhá léta nevyužívaná budova bývalého soudu na Ruské ulici.

Staré Město oslavilo osmisté výročí svého založení

3. července 2013 14:37 | Bruntál | Karel Soukop

800 sté výročí svého založení si připomnělo Staré Město u Bruntálu. Představitelé obce nelitovali času ani námahy a připravili vskutku důstojné oslavy.

Turnaj ve vybíjené bruntálských škol v centru města

2. července 2013 11:23 | Bruntál | Karel Soukop

Turnaj ve vybíjené přímo v ulicích města se odehrál v Bruntále. Pořádala jej základní škola Petrin. Na této škole je vybíjená velmi populární.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více