Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Ladislav "Gin" Šín úspěšně reprezentoval v Austrálii

20. května 2013 11:54 | Bruntál | Karel Soukop

Sbírat zkušenosti do Austrálie se vypravil několikanásobný mistr světa v ovládání dlouhého amerického biče Ladislav Gin Šín z Janovic na Bruntálsku. Jeho návštěva dopadla nad očekávání dobře.

V bruntálské Galerii v kapli vystavuje Josef Škubna

15. května 2013 21:03 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálská Galerie v Kapli nabízí zájemcům další zajímavou výstavu. Tentokrát je to průřez tvorbou Josefa Škubny, výtvarníka z Břidličné.

V krnovské nemocnici provádějí unkátní cévní operace

14. května 2013 20:46 | Bruntál | Karel Soukop

Specializované operace cév provádějí chirurgové v krnovské nemocnici. Umožňuje jim to moderní vybavení. Podobné operace byly dosud doménou především fakultních nemocnic.

V Karlově Studánce byly požehnány léčebné prameny

13. května 2013 19:40 | Bruntál | Karel Soukop

Letošní požehnání pramenům v lázních v Karlově Studánce poznamenala nepřízeň počasí. Zřejmě proto se jej letos zúčastnilo méně lidí, než v předchozích letech.

"Hrátky s historií" prověřily znalosti bruntálských studentů

9. května 2013 23:49 | Bruntál | Karel Soukop

Žáci základních škol a víceletých gymnázií z celého bruntálského okresu se sjeli do Bruntálu. Na bruntálském zámku se konal už jedenáctý ročník soutěže Hrátky s historií.

Tradiční Hášův běh do vrchu v Moravském Berouně

8. května 2013 12:00 | Bruntál | Karel Soukop

Více než dvě stovky závodníků se letos postavilo na start 15. ročníku Hášova běhu do vrchu. Tento závod je každoročně největší sportovní událostí v Moravském Berouně.

Jarní probouzení bruntálského parku v rámci Dne Země

3. května 2013 19:54 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálský městský park se po zimě opět probudil. Zajistil to třetí ročník akce nazvané Jarní probouzení parku. Jako každoročně ji uspořádalo bruntálské Středisko volného času ve spolupráci s městem.

V Bruntále byl ke shlédnutí originál Uničovské listiny

3. května 2013 18:34 | Bruntál | Karel Soukop

Na vlastní oči spatřit unikátní středověký dokument, originál tak zvané Uničovské listiny mohli lidé v Bruntále.

V Karlově slavili recesisté 1.Máj postaru

2. května 2013 21:16 | Bruntál | Karel Soukop

Pestrobarevný průvod, alegorické vozy, jásavé volání, ohnivé projevy. Tak to na 1. máje vypadalo v Karlově na Bruntálsku. Recesisté tu 1. máj slaví stále postaru.

Pravidelná setkání s řeckými tanci v Bruntále

1. května 2013 23:51 | Bruntál | Karel Soukop

Řekové, kteří žijí v České republice už šedesát let, se stále scházejí. Většina těchto setkání se odehrává v Krnově, který je jakýmsi centrem řecké menšiny. Jedno ze setkání ale proběhlo i v Bruntále.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více