Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Zákeřný Covid-19 omezil provoz ostravského letiště. Odpoledne se nelítá vůbec

1. dubna 2020 19:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dostatek personálu v těchto dnech nemá k dispozici provozovatel ostravského letiště v Mošnově. Místo běžného nepřetržitého provozu je tak otevřeno jen v průběhu několik hodin dopoledne a k večeru.

Koronavirus komplikuje také česko-polské vyšetřování neštěstí v Dole ČSM

1. dubna 2020 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragický výbuch metanu v podzemí černouhelného Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku je stále předmětem vyšetřování. To má odhalit, proč v prosinci 2018 došlo v šachtě k explozi, která zabila 13 horníků.

Policisté pátrali po muži, který vysklil dveře osobního auta

31. března 2020 10:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Něco atraktivního upoutalo pozornost tehdy neznámého muže, který svými lokty rozbil sklo zadních dveří zaparkovaného osobního auta. Natočila to kamera a policisté teď žádají o pomoc v pátrání veřejnost.

Maskování obličejů rouškami nebo respirátory řidiče před pokutou z automatických radarů neochrání

30. března 2020 12:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Povinné zakrývání obličejů šátky, rouškami, nebo respirátory komplikuje policistům identifikaci osob policistům. Před pokutou za překročení rychlosti však maskování neochrání.

Hrozí omezení těžby uhlí? Českým šachtám budou kvůli karanténě scházet horníci z Polska

27. března 2020 9:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Důlní společnost OKD provozující černouhelné šachty na Karvinsku a Frýdecko-Místecku, řeší problém s možným nedostatkem horníků. V místních šachtách v současné době pracují necelé dva tisíce horníků z Polska. Polsko však kvůli riziku nákazy koronavirem Covid-19 přijalo opatření, podle kterého musí každý, kdo se vrací ze zahraničí, do karantény.

Strach z nákazy koronavirem mají i horníci v šachtách. Respirátorů je málo a někteří havíři je nenosí

26. března 2020 23:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO/ Respirátory dosud horníci nosili v podzemí především proti prachu. Teď je chrání i proti nebezpečnému koronaviru. Někteří havíři je ale i přes hrozbu pokut nepoužívají a ohrožují své kolegy.

V Těrlicku šijí roušky úředníci radnice i dobrovolníci, materiál má úřad pro zájemce zdarma

26. března 2020 7:12 | Těrlicko | Libor Běčák

Roušek není nikdy dost. Také v Těrlicku se do šití roušek pustili dobrovolníci. Radnice pro ně zajistila materiál a do práce se pustili také zaměstnanci obecního úřadu.

OKD upozorňují obyvatele na možné záchvěvy země po odstřelech v podzemí šachty

25. března 2020 12:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pokud lidé zaznamenají v neděli odpoledne záchvěvy země, mohou zůstat v klidu. Jejich blízcí a známí pracující v podzemí černouhelných dolů by měli být v bezpečí. Otřesy vyvolají naplánované trhací práce.

Zavřené hospody zamávaly s produkcí pivovarů. Místo čepovaného teď lidé pijí z lahví a plechovek

25. března 2020 7:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Když si teď lidé nemohou zajít na pivo do restaurace, kupují ho více v lahvích a plechovkách. Přizpůsobit se tomu musely malé i velké pivovary. Neprodané navařené pivo však může skončit v kanále.

Mimořádná opatření kvůli koronaviru přijali i v Rychvaldě. I tam lidé šijí roušky svépomocí

19. března 2020 10:42 | Rychvald | Libor Běčák

Se situací v době koronavirové nákazy se museli vypořádat také v Rychvaldě. Město pro své občany vydalo mimořádný zpravodaj s důležitými informacemi a kontakty. Také v Rychvaldě si lidé šijí roušky svépomocí.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více