Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Ranní důlní otřes vzbudil lidi v Havířově a okolí

9. února 2020 11:35 | Havířov | Libor Běčák

Zachvění postelí i dalších částí domácností, vzbudilo v neděli časně ráno několik desítek lidí v Havířově a jeho okolí. Příčinou byl důlní otřes s epicentrem v některé z blízkých černouhelných šachet.

Opilý muž se na sídlišti v Orlové oháněl samurajským mečem

9. února 2020 10:50 | Orlová | Libor Běčák

Strážníci z Orlové mají za sebou zásah proti opilému muži, který chodil ulicemi sídliště a oháněl se přitom kolem sebe samurajským mečem zvaným katana. Muž z Bohumína byl zatčen a převezen na záchytku.

Na příměstské sjezdovce v Palkovicích se děti učí základům lyžování

7. února 2020 20:01 | Palkovice | Libor Běčák

Letošní zima je mimořádně skoupá na sníh. Nebýt umělého zasněžování, mnohé sjezdovky by nebyly vůbec v provozu. Doplatily by na to i školní lyžařské kurzy, které by se musely rušit. Například na příměstské sjezdovce v Palkovicích ale přece jen dokázali část svahu zasněžit. Každý týden tam své lyžařské začátky absolvuje několik desítek dětí z mateřských a základních škol z Frýdecko-Místecka, Karvinska, Ostravy a dalších částí regionu.

Dopravu přes Staré Hamry komplikují kamiony, sníh i vyvrácené stromy

5. února 2020 16:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik let stejná písnička. Neukáznění řidiči kamionů v Beskydech ignorují zákaz vjezdu na horskou silnici přes Staré Hamry. Ve středu tam dopravu na čas zastavily i větrem vyvrácené stromy.

Dřevěnku v Bílé zachvátil požár. Majitelé se zachránili, pes zahynul

5. února 2020 16:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Škodu za necelý milion korun způsobil požár, který vypukl v úterý večer v dřevěnce v beskydské obci Bílá. Obyvatelům se naštěstí podařilo před plameny utéct.

Zloději kradou z aut katalyzátory. Drahé kovy z jejich útrob prodávají ve sběrnách

4. února 2020 12:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jen několik minut stačí zručnému zloději k tomu, aby z výfukového potrubí pod automobilem odmontoval katalyzátor. Několik zlodějů už policie dopadla a čeká je trest.

Chřipka nabírá na síle. Některé nemocnice zakazují návštěvy hospitalizovaných

3. února 2020 17:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, Městská nemocnice v Ostravě-Fifejdách, Slezská nemocnice v Opavě, Nemocnice v Havířově či v Novém Jičíně. V těchto nemocnicích už je vyhlášený zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Důvodem je chřipka.

Policisté z Karvinska si loni na konto připsali řadu úspěšných zásahů

3. února 2020 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bezpečnostní situace na Karvinsku je stabilizovaná. Vyplývá to z policejní statistiky za loňský rok. Vedle pokut za odhalené přestupky mají policisté z Karvinska na kontě také celou řadu zásahů proti pachatelům trestných činů.

Traktor skončil na střeše. Nehoda mezi Ostravou a Havířovem zastavila dopravu

2. února 2020 18:46 | Ostrava-město | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO/ V dlouhé koloně uvízli v neděli v podvečer motoristé na silnici mezi Ostravou a Havířovem, když byla Rudná zatarasena nehodou osobního automobilu s traktorem.

Při požáru bytu v centru Havířova se nájemník přiotrávil jedovatými zplodinami

2. února 2020 9:01 | Havířov | Libor Běčák

AKTUALIZUJEME/ Do centra města, kde byl hlášený požár bytu, spěchali v sobotu odpoledne havířovští hasiči, zdravotníci záchranné služby a policisté.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více