Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci předvedli rodičům různé chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

16. května 2024 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

16. května 2024 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Obce by rády, aby zákaz jízdy kamionů přes horský úsek platil celý rok

16. května 2024 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Kamionů, které vjíždějí do zakázaného horského úseku v Beskydech, ubylo. Vyplynulo to z výsledků automatického počítání a také policejních kontrol. Přesto však mnozí řidiči zákaz porušují a vjíždějí do úseku, kde pak kamiony na sněhu havarují, nebo silnici zatarasí.

Dobrovolníci sbírali odpad v části Beskyd

16. května 2024 8:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Turisticky velmi oblíbené Beskydy jsou zase o něco čistější. Stovky dobrovolníků se zapojily do jarního úklidu, který probíhal na mnoha místech. My jsme se byli podívat na Prašivé, Ondřejníku a v Ostravici.

Dvojici zlodějů policisté zadrželi krátce po vloupání v Havířově

16. května 2024 7:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na podezřelou dvojici vynášející věci z areálu firmy byli přes linku 158 upozorněni policisté z obvodního oddělení v Havířově-Šumbarku. O chvíli později už byli pachatelé zadrženi.

Dům v Morávce byl v ohrožení kvůli požáru ohřívače bazénové vody

16. května 2024 7:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu před polednem u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce. Dům hasiči svým rychlým zásahem zachránili, přesto majitelům vznikla škoda za zhruba 700 tisíc korun.

15. 5. slaví zdravotnické záchranné služby Den linky 155

15. května 2024 8:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dispečeři ročně přijmou přes 1,7 milionu tísňových volání Každou minutu vyjedou v České republice na pomoc pacientům v průměru dva sanitní vozy. Na počátku naprosté většiny těchto výjezdů je volání na tísňovou linku 155. A právě Den linky 155 slaví zdravotnické záchranné služby už tuto středu, na kterou připadá symbolické datum 15. 5.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více