Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Koupaliště v Odrách letos v létě neotevře, strojovnu poškodila prosakující voda a zaměstnanci riskovali zdraví

2. dubna 2024 11:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vedení Oder muselo spolknout hořkou pilulku a svým občanům sdělit nepříjemnou zprávu o tom, že letos je na městské letní koupaliště nepustí. Technický stav plovárny je totiž v tak žalostném stavu, že město není schopno zajistit bezpečnost návštěvníkům ani zaměstnancům. Jak město připustilo, zaměstnanci dosud koupaliště udržovali v provozu i přesto, že to pro ně bylo nebezpečné.

Při silniční kontrole nadýchal téměř 4 promile, o den později před výslechem přes 6 promile

2. dubna 2024 11:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

První jarní den ve večerních hodinách neuniklo pozornosti policistů obvodního oddělení Kopřivnice chování řidiče vozidla, který přijel na benzínovou čerpací stanici. Zde si koupil několik piv, usednul za volant a odjel směr místní část Lubina.

V Moravskoslezském kraji škodí silné poryvy větru, hasiči jezdí k mnoha zásahům

1. dubna 2024 17:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hasičské jednotky z celého Moravskoslezského kraje zasahují už od neděle u mnoha případů škod, které způsobil vítr. O velikonočním pondělí byly poryvy větru ještě silnější a zásahů přibylo.

V Životicích na Novojičínsku hasiči hasili požár rodinného domu

1. dubna 2024 9:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik požárních jednotek se sjelo v neděli večer k rodinnému domu v Životicích u Nového Jičína, kde byl ohlášen oheň v půdním prostoru.

Velký zájem o přednášku o nářečí na Jablunkovsku a Těšínsku

31. března 2024 16:01 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

S opravdu velkým zájmem se setkala přednáška profesora Daniela Kadłubiece ve velkém sále radnice v Jablunkově. Účastníkům přiblížil zajímavosti související s nářečím používaným na Těšínsku a Jablunkovsku.

Otužilci ve Frýdku-Místku ukončili sezonu duatlonem

V lokalitě u jezu U Žida ve Frýdku-Místku se o bílé velikonoční sobotě konal Otužilecký duatlon. Účastníci se nejdříve proběhli blízkým lesíkem a pak přeplavali napříč tam a zpět řeku Ostravici po splavem. Jako na každém správném duatlonu nechybělo povinné převlékání.

Velikonoční ozdoby si senioři vyrobili při společném setkání

28. března 2024 13:46 | Rychvald | Libor Běčák | Rychvaldský miniexpres

Ve velkém sále Kulturního domu v Rychvaldě si senioři mohli svépomocí vyrobit nejrůznější velikonoční ozdoby.

Lidé z Karviné jsou ve sváru kvůli kořenu. Neshodnou se, jestli jim připomíná Pinokia, Gluma či jiné skřítky

28. března 2024 12:21 | Karviná | Libor Běčák

Ulicí kpt. Jaroše v Karviné nyní prochází více lidí se skloněnými hlavami. Všichni hledají strom, jehož kořen příroda vyvedla ve tvaru postavy pohádkového skřítka. Bohužel, zatím nenašli shodu na tom, o kterou postavu se jedná.

Kantoři z Těrlicka na Den učitelů poseděli s vedením obce

28. března 2024 8:56 | Těrlicko | Libor Běčák | Těrlický miniexpres

Kantoři a kantorky z těrlických základních a mateřských škol se na pozvání vedení obce sešli v sále Hotelu Grunt v Hradišti, aby si společně připomněli Den učitelů.

Podnikatelé se seznámili s praktickým využitím umělé inteligence

Lidé, kteří jsou aktivně zapojení do Akademie podnikatelů ve Frýdlantě nad Ostravicí, se tentokrát mohli seznámit s umělou inteligencí (AI).

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více