Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Vinou své vlastní hlouposti přišla žena z Jablunkovska o bezmála půl milionu

25. února 2024 9:34 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policie Moravskoslezského kraje informovala o dalším případu, kdy člověk odeslal své peníze z účtu podvodníkům.

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích prošel kolaudací a slouží motoristům

25. února 2024 9:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okružní křižovatka v Ludgeřovicích na Hlučínsku, která má zvýšit bezpečnost provozu v místě, kde se dříve v klasickém křížení stávaly dopravní nehody, prošla oficiální kolaudací a je v plném provozu.

Při noční razii ostravští revizoři načapali 154 černých pasažérů

24. února 2024 10:41 | Ostrava-město | Libor Běčák

V noci na sobotu vyrazili do prostředků hromadné dopravy v Ostravě revizoři společně se strážníky. A potvrdilo se, že mnoha cestujícím se za jízdné platit nechce.

Sportovcem roku MSK byl vyhlášen basketbalista Jakub Šiřina

23. února 2024 8:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Anketa Sportovec Moravskoslezského kraje za rok 2023 má své vítěze. Titul Sportovec roku získal kapitán basketbalového mistrovského týmu Jakub Šiřina, do síně slávy byl uveden olympijský vítěz z Nagana hokejista David Moravec.

Při večerním požáru půdy domu v Hulvákách se museli evakuovat nájemníci

22. února 2024 7:44 | Ostrava-Mariánské hory | Libor Běčák

Devět obyvatel domu v Knüpferově ulici v Ostravě-Hulvákách se muselo ve středu večer evakuovat do bezpečí, když na půdě vypukl požár.

Studenti VŠB navrhnou zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

12. února 2024 14:22 | Rychvald | Libor Běčák | Rychvaldský miniexpres

Na tom, jak by mohla v budoucnu vypadat veřejná prostranství v Rychvaldě, se budou svými návrhy podílet budoucí stavaři a architekti.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí se hrál tenisový turnaj mladších žákyň

Tenisová hala Panorama sport ve Frýdlantě nad Ostravicí hostila turnaj mladších žákyň kategorie B. Účastnily se ho tenistky z celé republiky a zastoupení mělo také Slovensko.

V Palkovicích rozšířili gastro služby o dva podniky

8. února 2024 17:58 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Nejen obyvatelé Palkovic a Myslíku mohou v obci navštívit dva nové podniky, kde se mohou najíst a napít. Jedním je kavárna v budově nové radnice a druhým známý ranč Myšák.

Předškoláci z Frýdlantu absolvovali týdenní lyžařské kurzy na Bílé a Opálené

Děti z mateřských škol ve Frýdlantě nad Ostravicí si užily na sjezdovkách v Bílé a na Opálené. Pod vedením zkušených instruktorů tam absolvovaly lyžařské kurzy.

Těžba uhlí končí, ale OKD musí přijímat stovky nových horníků

8. února 2024 6:52 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hornickému povolání nehrozí zdaleka tak brzký konec, jak by se mohlo zdát. Těžba uhlí sice za dva roky definitivně skončí, společnost OKD však musí přijímat nové horníky, kterým zajistí práci i po ukončení těžby.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více