Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Po srážce motorky a kola zůstali na zemi ležet tři zranění, dva z nich v ohrožení života

9. června 2024 13:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V sobotu večer se v Polance nad Odrou stala vážná dopravní nehoda, při které byli těžce zraněni tři lidé, a to dvoučlenná posádka motocyklu a cyklistka. Motorka zezadu narazila do jízdního kola, když se cyklistka rozhodla odbočit vlevo. Policistům mohou při vyšetřování pomoci svědci kolize.

Těrlickému slunku letos počasí přálo, lidé se bavili až do noci

9. června 2024 12:51 | Těrlicko | Libor Běčák | Těrlický miniexpres

Na náměstí v centru obce se v sobotu 8. června konala tradiční slavnost Těrlické slunko. Obec připravila program pro děti i dospělé. Mezi prvními vystupujícími byli místní školáci.

Mladí hasiči z regionu soutěžili v Lubně v požárním útoku

Zhruba sedm desítek družstev mladých hasičů se účastnilo tradiční soutěže, kterou na své trati pořádali dobrovolní hasiči v Lubně.

V Těrlické přehradě se topil plavec, lidem se ho podařilo zachránit a oživit

9. června 2024 7:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

O život plavce bojovali v sobotu odpoledne lidé, kteří si všimli, že během plavání v Těrlické přehradě začíná kolabovat a topit se. Podařilo se jim ho vytáhnout na břeh a začít s resuscitací, kterou o chvíli později dokončili záchranáři.

Lidé z Dolní Lutyně a Věřňovic se v referendu vyslovili drtivě proti stavbě gigafactory

Očekávaný výsledek nastal u místního referenda, které se společně s evropskými volbami konalo v Dolní Lutyni, jejíž součástí jsou Věřňovice, kde se má stavět obří továrna se zatím oficiálně nezveřejněným výrobním záměrem. Neoficiálně má jít o výrobu baterií. Proti je 88 procent místních obyvatel, kteří k referendu přišli.

Novou tatrováckou knihou provází čtenáře rozšířená realita

8. června 2024 9:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Kulturní okénko

Historie vozidel Tatra je zajímavá sama o sobě a Muzeum nákladních automobilů této značky v Kopřivnici se těší velkému zájmu. Jde o moderní expozici, kterou si návštěvníci procházejí za asistence mobilní aplikace, která jim poskytuje velké množství informací a obrazových dokumentů. A stejně moderně je pojata také nová kniha Síla Tatra, kterou rovněž doplnila interaktivní aplikace.

Mladík vběhl zpoza autobusu před motocykl, zraněný je on i motorkář

8. června 2024 9:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Poblíž obce Sedliště na Frýdecko-Místecku se v pátek před 17. hodinou stala dopravní nehoda, při které se zranili mladý chodec a motocyklista.

Vítězem soutěže Obec roku se v MSK staly Palkovice

7. června 2024 11:09 | Palkovice | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

V celostátním finále soutěže Obec roku budou Moravskoslezský kraj reprezentovat Palkovice. Právě tato obec na Frýdecko-Místecku zaujala hodnotící komisi nejvíce.

Kriminálka odhalila pachatele vraždy, peníze od zavražděné seniorky utratil za alkohol a sexuální služby

6. června 2024 16:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krajští kriminalisté obvinili muže, který měl počátkem února v Karviné usmrtit starou paní. Kvůli penězům, které obratem utratil za taxi, alkohol a za sexuální služby.

O titul Obec roku soutěžilo v Moravskoslezském kraji 18 vesnic, Palkovice nasadily i vodníka a vyhrály

Velkou konkurenci měly letos vesnice, které se přihlásily do soutěže Obec roku. Zatímco loni jich v krajském kole soutěžilo jen 6, letos jich bylo 18. Například v Palkovicích do boje o vítězství nasadili i místního vodníka a nakonec tato obec zvítězila a postoupila do národního finále.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více