Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Nákladní auto s naloženými dodávkami shořelo na obchvatu Třince

12. ledna 2024 19:05 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Profesionální hasiči z Třince a jejich dobrovolní kolegové z Jablunkova hasili požár nákladního auta s přívěsem, které vezlo dvě dodávková vozidla. Jedna dodávka byla zásahem hasičů zachráněna.

Záchranáři zasahovali u více případů otravy oxidem uhelnatým

12. ledna 2024 18:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Od začátku tohoto týdne zasahovaly posádky moravskoslezských záchranářů postupně u tří případů, kdy došlo k otravě nebezpečným oxidem uhelnatým. Ošetřit přitom bylo nutno celkem pět osob.

Moravskoslezští hasiči pomáhající zaplavené Francii zatím v akci zůstanou

12. ledna 2024 13:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Francie oficiální cestou požádala Českou republiku o prodloužení pomoci v souvislosti s povodněmi o dalších 10 dní. V reakci na tuto žádost vyšle HZS ČR do Francie „čerstvý“ tým složený z 18 profesionálních hasičů z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a Záchranného útvaru HZS ČR.

Maskovaného lupiče prozradila DNA, přepadení prodavače pak přestal popírat

12. ledna 2024 12:55 | Nový Jičín | Libor Běčák

Policistům z Nového Jičína se podařilo vypátrat, kdo byl lupičem, který na Nový rok s nožem v ruce přepadl prodavače a vymohl si zhruba 18 tisíc korun. Vydatně pomohla pachatelova DNA.

Dva muži z Přerova kradli na severu Moravy a ve Slezsku, dopadli je v Havířově

12. ledna 2024 12:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Díky rychlému ohlášení svědků se policistům z Havířova podařilo zadržet dvojici vykrádačů, která toho v regionu má na svědomí mnohem více.

Cizinec pod vlivem drog po předjetí policistů pokračoval v protisměru, neměl doklady a vezl kradené značky

12. ledna 2024 12:05 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Při běžném výkonu služby v katastru Českého Těšína zaregistrovali policisté speciální pořádkové jednotky podivnou jízdu osobního automobilu. Řidič předjel jejich služební vozidlo, ale nezařadil se zpátky a dále pokračoval v protisměru v levém jízdním pruhu.

Tajemného pavouka hledali ve volnočasovém centru v Hrádku marně

12. ledna 2024 11:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velký černý pavouk, pravděpodobně sklípkan, omezil provoz Centra volného času v Hrádku na Třinecku. Místní se domnívají, že jde o sklípkana. Některé druhy mohou být člověku nebezpečné.

Návštěvníky oblíbeného beskydského sedla vítá nová Brána Pusteven

12. ledna 2024 10:58 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejnavštěvovanější lokalita Beskyd, známé Pustevny, se dočkala otevření informačního centra. To bylo zřízeno v nové stavbě, která se nazývá Brána Pusteven a turisté ji najdou u parkoviště a zastávky autobusu.

Primátor Ostravy přijal do služby nové strážníky, kteří na radnici složili slib

12. ledna 2024 8:32 | Ostrava-město | Libor Běčák

Slavnostní slib do rukou primátora statutárního města Ostravy Jana Dohnala složilo celkem 21 nových strážníků Městské policie Ostrava.

Pobyt v cizích horských chatách muž průběžně střídá s policejními celami

12. ledna 2024 8:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik dnů strávených v chatách, kam se nyní 61letý muž celoživotně vloupává, vystřídá další několikaletý pobyt v některé mu již dobře známých z káznic.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více