Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Při hašení požáru bytu v domově seniorů našli hasiči mrtvou nájemnici

1. října 2023 12:52 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okolnostmi, za jakých zemřela obyvatelka penzionu pro seniory, vyšetřuje od sobotního dopoledne policie v Městě Albrechticích na Bruntálsku.

Oranžové hřiště v Petřvaldu má plácek na fotbal i atrakce pro prcky

1. října 2023 8:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krásný fotbalový plácek pro teenagery i hřiště s lanovou pyramidou, kolotočem, klouzačkou a prolézačkami pro prcky – to všechno teď mohou využívat děti v Petřvaldu na novém Oranžovém hřišti za školkou na Šenovské ulici.

Porodnice ve Vítkovicích má nový pokoj pro maminky

1. října 2023 8:10 | Ostrava-Vítkovice | Libor Běčák

Centrum péče o matku a dítě Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice má pro budoucí maminky zbrusu nový monitorovací pokoj, který jim před porodem zajistí ten nejvyšší komfort.

Jantarové schodiště slávy na Bolt Tower zdobí nová hvězda Eduarda Halberštáta

1. října 2023 7:41 | Ostrava-město | Libor Běčák

Šestaosmdesátiletý výtvarník se stal letos dalším držitelem Ceny Jantar za celoživotní přínos kultuře Moravskoslezského kraje. Schodiště na Bolt Tower v areálu Dolních Vítkovic tak zdobí již devět symbolických hvězd se jmény významných žijících osobností kultury Moravskoslezského kraje.

Ceny Thálie vezou do Ostravy Stanislav Šárský a Tomáš Savka

1. října 2023 7:19 | Ostrava-město | Libor Běčák

Národní divadlo Moravskoslezské slaví. Za celoživotní mistrovství v činohře převzal v sobotu v pražském Národním divadle Cenu Thálie Stanislav Šárský. Za mimořádný jevištní výkon získal svou druhou Cenu Thálie Tomáš Savka.

Převaděč při hazardním ujíždění policistům málem zabil 29 migrantů v dodávce

30. září 2023 14:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jen málo scházelo k tomu, aby se ze srázu obchvatu Jablunkova zřítila dodávka plná migrantů. Řidič z ní vyskočil těsně před tím, než dodávku nasměroval na svodidla.

16letá motocyklistka podlehla zraněním po nehodě v Ostravě

29. září 2023 18:59 | Ostrava-město | Libor Běčák

Tragicky skončil střet osobního auta s motocyklem, ke kterému došlo v pátek odpoledne v Mariánskohorské ulici v Ostravě. Smrtelná zranění při kolizi utrpěla 16letá řidička malého motocyklu.

Jubilantka Marie Kotenová nedá na frýdlatský domov seniorů dopustit

29. září 2023 12:17 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Celá řada gratulantů přišla do frýdlantského domova seniorů blahopřát paní Marii Kotenové, která oslavila krásných 90 let.

Na EXPO REAL v Mnichově bude společná expozice Prahy, Ostravy a Moravskoslezského kraje

29. září 2023 10:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Veletrh EXPO REAL absolvují desítky tisíc účastníků z více jak 70 zemí světa a náleží tak mezi nejvýznamnější investiční veletrhy. I letos se ve společné expozici s názvem Czech Cities & Regions společně představí Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj.

Městský ateliér MAPPA přináší v rámci festivalu Den architektury v Ostravě pestrou nabídku akcí

29. září 2023 10:31 | Ostrava-město | Libor Běčák

Městský ateliér MAPPA se účastní celorepublikové akce Den architektury už počtvrté. Nabídne program ve svém prostoru Za výlohou na Nádražní 17 v centru Ostravy, na Černé louce, či v oblíbeném ostravském Minikině.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více