Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Kališovo jezero už nehyzdí staré unimobuňky, areál projde modernizací

7. září 2023 18:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Občerstvení z unimobuněk, které poslední roky využívali rekreanti u Kališova jezera, z areálu zmizelo. Bohumín na jeho místě postaví do příští sezony moderní budovu s bifé, sprchami, toaletami a šatnami. Za nové zázemí v přírodních barvách zaplatí 18,5 milionu korun.

Falešní distributoři tabáku připravili státní kasu o 22 milionů

7. září 2023 12:02 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezští kriminalisté rozkryli trestnou činnost dvou mužů a jedné ženy, kteří měli opatřovat a dále distribuovat cigarety a řezaný tabák. Zboží však nemělo řádnou tabákovou nálepku. Padělky „zeštíhlily“ státní kasu více než 22 milionů korun.

Ženu z Palkovic překvapil porod, syna porodila společně se záchranáři

7. září 2023 10:29 | Palkovice | Libor Běčák

K nastávající mamince, kterou překvapil překotný porod, byli ve středu dopoledne vyslány posádky záchranné služby do Palkovic na Frýdecko-Místecku. Na místě však zdravotníci zjistili, že do porodnice už dojet nestihnou.

Žena si nedala pozor, kráva ji přimáčkla a vážně zranila

7. září 2023 9:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kravínu v Lubně na Frýdecko-Místecku spěchaly ve středu dopoledne posádky záchranné služby, když tam byl hlášen těžký úraz jedné pracovnice.

Policie žádá o pomoc svědky tragické nehody motocyklisty v Ostravě

6. září 2023 18:42 | Ostrava-město | Libor Běčák

Popis nehody od očitých svědků nebo videozáznamy z palubních kamer okolo projíždějících automobilů by mohly pomoci policistům při objasňování tragické nehody, při které ve středu ráno v Ostravě zemřel motocyklista.

Úchyl, který z polského Těšína jezdil na kole obtěžovat ženy do Českého Těšína, už čelí obvinění ze znásilnění

5. září 2023 9:17 | Český Těšín | Libor Běčák

Policisté obvinili muže trvale žijícího v polském Těšíně ze sexuálních útoků, které páchal o prázdninách na české straně řeky Olše.

Ostravští strážníci přistihli jednoho řidiče se zákazem řízení, druhého pod vlivem alkoholu

5. září 2023 9:07 | Ostrava-město | Libor Běčák

Hned dva případy řidičů, kteří neměli na silnicích co dělat, řešili v uplynulých dnech ostravští strážníci. Jeden překročil rychlost a řídil vozidlo s platným zákazem řízení, druhý řídil po požití alkoholu, a to ve stavu vylučujícím způsobilost.

Celníci v Moravskoslezském kraji řeší nezaplacené pokuty, dlužníkům z aut sundávají značky

5. září 2023 8:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Řidiči v Moravskoslezském kraji se přesvědčují o tom, že vyhýbání se neplacení pokut nemá dlouhého trvání. Od začátku roku totiž celníci v rámci běžných kontrol vybrali na nezaplacených pokutách za dopravní delikty částku přesahující 1,5 milionu korun. Přímo při kontrole už 15 řidičům sundali z aut registrační značky.

Po dopadení zloděj a podvodník prokázané skutky nepopíral a vše policistům přiznal

5. září 2023 8:06 | Havířov | Libor Běčák

27letý muž byl v minulých dnech policisty z Havířova obviněn ze spáchání přečinů podvodu, krádeže, krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Místo hromady suti při demolici se bývalá ubytovna sester změnila v záchytku

5. září 2023 7:44 | Ostrava-město | Libor Běčák

Nějakou dobu nevyužívaná budova v Hornopolní ulici z roku 1954, která dříve sloužila jako ubytovna sester a později jako skladiště, se vyhnula plánované demolici a po rekonstrukci v ní bude Městská nemocnice Ostrava (MNO) provozovat protialkoholní záchytnou stanici.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více