Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Výtěžky z letních akcí konaných v Těrlicku jdou na dobročinnost

20. srpna 2023 9:30 | Těrlicko | Libor Běčák

V Těrlicku se konalo několik akcí, jejichž výtěžek šel na dobročinné účely. Patřilo mezi ně Těrlické slunko, letní kino nebo divadlo u přehrady.

Zranil se při skoku do řeky u splavu, kamarádi ho nemohli dostat z vody, pomohli hasiči

20. srpna 2023 8:16 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

V sobotu večer se ve Frýdku-Místku odehrála záchranná akce, při které se nejdříve kamarádi a následně i hasiči snažili z vody vytáhnout mladého muže, který se zranil při skoku do řeky Ostravice.

Policisté dopadli lupiče, který v Havířově přepadl dvě sázkové kanceláře

20. srpna 2023 8:01 | Havířov | Libor Běčák

Přepadení dvou sázkových kanceláří v centru Havířova z letošního ledna a února, má na svědomí jeden pachatel. 27letý pachatel už sedí v cele.

Bezdomovci ukradl dvě stovky, mobil a matraci, teď mu hrozí 10 let arestu

20. srpna 2023 7:34 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Třinečtí kriminalisté krátce po činu zadrželi 20letého mladíka, kterého následně obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. K tomu došlo v prvním srpnovém týdnu.

Dobové fotografie v centru Ostravy připomínají atmosféru okupace 1968

20. srpna 2023 7:16 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava si v těchto dnech symbolicky připomíná události srpnové okupace v roce 1968. V rámci připomínky 55. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy na území Československa připravilo město ve spolupráci s fotografem Borisem Rennerem výstavu unikátních koláží a dobových fotografií s názvem „BĚŽ DOMŮ, IVANE!“.

Kolize dvou motorkářů uzavřela horskou silnici nad přehradou Šance

18. srpna 2023 16:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pátek odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Tramvaje se v centru Ostravy vracejí na opravený úsek

18. srpna 2023 11:58 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Od soboty 19. srpna opět mohou cestující pokračovat tramvají ve směru na Hlavní nádraží v Ostravě. Výluka na Nádražní ulici, která trvala od začátku prázdnin, bude v termínu ukončena.

Při kolizi s osobním autem se v Třinci těžce zranil motorkář

18. srpna 2023 5:40 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranáři byli ve čtvrtek dopoledne voláni k vážné nehodě mezi osobním automobilem a motocyklem v Třinci. Zraněného motorkáře museli do ostravské fakultní nemocnice přepravit na palubě vrtulníku.

Regionem se prohnala bouře s větrem, který vyvracel stromy

17. srpna 2023 16:34 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ve čtvrtek odpoledne se Moravskoslezským krajem prohnala bouřka, kterou provázel silný vítr. V poryvech byl natolik mohutný, že lámal, nebo přímo vyvracel stromy.

Ve Frýdlantě vybudovali nová parkovací místa pro místní i turisty

17. srpna 2023 11:27 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Poslední úpravy byly provedeny u nového parkoviště, které bylo vybudováno v Ondřejnické ulici ve Frýdlantě nad Ostravicí. Využívat ho budou zejména návštěvníci, kteří si vyšlápnou na Ondřejník.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více