Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Przeżyjmy to jeszcze raz - Zavzpomínejme na rok 2009

31. prosince 2009 15:10 | Stonava | Lucie Poláková

W krótkich migawkach filmowych przypominamy najważniejsze wydarzenia w życiu polskiej społeczności Stonawy. - V krátkém filmovém sestřihu připomeneme nejdůležitější události týkající se polské menšiny ve Stonavě.

Lyžování v Jeseníkách trápí neinformovanost ze strany médií

31. prosince 2009 11:04 | Bruntál | Lucie Poláková

Zima jako obvykle lyžařům a vlekařům příliš nepřeje, trápí je nedostatek sněhu. Jezdí se vlastně pouze tam, kde se podařilo vyrobit dostatek technického sněhu. K takovým místům patří třeba vlek v Suché Rudné na Bruntálsku.

S „Hurvínkem“ za záchranu železnice

30. prosince 2009 22:02 | Bruntál | Lucie Poláková

Železniční trať z Bruntálu do Malé Morávky na krátký čas ožila. Historickým motoráčkem zvaným Hurvínek se vydaly na tuto horskou trať davy cestujících. Železniční fandové tady upořádaly akci nazvanou Jízda k Betlému.

Aktuality před koncem roku

29. prosince 2009 10:35 | Karviná | Lucie Poláková

1. Pozor na pyrotechniku
2. Startují pravidelné kurzy s PC

Děti z mateřské školy jezdily na koních

29. prosince 2009 9:00 | Karviná | Lucie Poláková

Následující reportáž nás zavede do Dvora Olšiny ve Starém Městě. Místní jízdárnu tady pravidelně navštěvují děti z MŠ Olbrachtova se svými pedagogy. My jsme byli s kamerou u toho.

V Karviné začala fungovat nová univerzitní knihovna

25. prosince 2009 13:23 | Karviná | Lucie Poláková

V Karviné začala před několika dny fungovat nová univerzitní knihovna. Sloužit bude nejen studentům obchodně-podnikatelské fakulty, ale i široké veřejnosti.

V Karviné vznikla nová kapela Elmova dečka

25. prosince 2009 12:30 | Karviná | Lucie Poláková

Teď vám představíme kapelu s trochu nezvyklým jménem - Elmova dečka. Kapelu Elmova dečka jste nemohli nikde vidět ani slyšet. Vznikla teprve před rokem a zatím se její členové scházejí pouze ve zkušebně dvakrát týdně. Prozatím pilně nacvičují sedm písní. Texty i hudbu si skládají sami. A co vlastně název kapely Elmova dečka znamená?

Pozvánka na recitál Jarka Nohavici a Novoroční koncert Májováku

25. prosince 2009 11:30 | Karviná | Lucie Poláková

Městský Dům kultury připravuje sólový recitál jednoho z našich nejznámějších písničkářů - Jarka Nohavici. Program s kytarou a heligonkou bude sestavený ze známých a oblíbených písniček i z aktuálních novinek z nového alba Ikarus a internetové desky Virtually. Předprodej vstupenek bude zahájen 6. ledna ve 13 hodin. Na tento koncert se ruší veškeré objednávky i rezervace. Jarek Nohavica vystoupí v městském Domě kultury 26. ledna v 19 hodin.
Na první lednový den roku 2010 si připravil svůj tradiční Novoroční koncert karvinský dechový orchestr Májovák. Koncert je zdarma a uskuteční se v 16 hodin. Vstupenky jsou k dispozici v pokladně městského Domu kultury.

Karviná ocenila dárce krve

25. prosince 2009 10:30 | Karviná | Lucie Poláková

Český červený kříž Karviná udělil na slavnostním aktivu Zlaté kříže III. stupně dárcům krve, kteří v loňském roce darovali krev na Transfúzní stanici v Karviné - Ráji. Nárok na takové ocenění mají pouze ti dárci, kteří dosáhli 80 bezpříspěvkových odběrů krve nebo krevní plazmy.

Orlovské děti si užijí Vánoce na ledě

23. prosince 2009 12:30 | Orlová | Lucie Poláková

Na orlovském zimním stadionu se mohly děti pobavit při akci nazvané „Vánoce na ledě." Připravena byla pro ně diskotéka a také různé soutěže.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více