Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Ekonomická krize zasáhla i některé soukromé investory v Orlové

8. února 2011 16:45 | Orlová | Lucie Poláková

Ekonomická krize, která straší svět v posledních letech, se projevuje nejen v rozpočtech měst. V Orlové své aktivity museli stopnout i někteří soukromí investoři, kteří měli zájem zpestřit zdejší občanskou vybavenost.

V Karviné kontrolovali záškoláky na ubytovně Průkopník

8. února 2011 15:10 | Karviná | Lucie Poláková

Pracovnice sociálně-právní ochrany dětí a městští strážníci zkontrolovali jednu z ubytoven ve městě - ubytovnu Průkopník v Karviné-Dolech. Zaměřili se především na to, jestli se v době školního vyučování v ubytovně nenacházejí záškoláci. My jsme při kontrole byli s kamerou, podívejte se.

Premium Stonava se drží na druhém místě v tabulce

8. února 2011 14:51 | Stonava | Lucie Poláková

Premium Stonava jde do druhé části celostátní ligy z druhého místa v tabulce.

Stonavští školáci ukázali, kde mají ve světě kamarády

8. února 2011 14:25 | Stonava | Lucie Poláková

Školáci představili státy, ve kterých mají přátele. Nechyběly ani Spojené státy americké nebo Rusko.

Školní vysílání 8. 2. 2011: Treasure hunt

8. února 2011 14:12 | Karviná | Lucie Poláková

Ve čtvrtek 28.1.2011 večer se ZŠ Školská proměnila v tajemný hrad se spoustou kouzelných komnat s ukrytým pokladem. Žáci 6. a 7. tříd plnili úkoly v anglickém jazyce a odměnou pro ně byl nalezený poklad. Protože vše bylo naplánováno na odpolední hodiny, žáci se již nevraceli domů a po večerní diskotéce přespali ve škole. Všem zúčastněným se čtvrteční večer s hledáním pokladu a spaním ve škole líbil a už se těší na další podobné akce. Reportáž připravili: Luděk Wala, Pavel Huťka a Lenka Pastušková.

Primátor Karviné popřál bývalému primátorovi města A.Petrášovi k narozeninám

8. února 2011 13:50 | Karviná | Lucie Poláková

Primátor Karviné Tomáš Hanzel popřál k významnému životnímu jubileu bývalému primátorovi města Antonínu Petrášovi. K jeho sedmdesátým narozeninám mu popřál hodně zdraví, síly do dalších let a poděkoval mu za práci pro město.

Do stonavského nájemního domu se již mohou stěhovat nájemníci

8. února 2011 13:41 | Stonava | Lucie Poláková

Téměř rok už čeká nový nájemní dům na své nájemníky. Na příčině je kanalizace, na kterou stát dodnes neposlal peníze. Obec je naštěstí opatřila jinde, a tak se lidé konečně budou moci stěhovat.  

Školní vysílání 8. 2. 2011: Pojďte s námi do pohádky

8. února 2011 13:29 | Karviná | Lucie Poláková

Ve dnech 25. a 26. ledna proběhly na naší škole zápisy do nastávajících prvních tříd. Budoucí prvňáčci přišli v doprovodu rodičů i prarodičů a společně s nimi se vydali do pohádkového světa za nadpřirozenými bytostmi, aby pod jejich vedením plnili a splnili zázračné, ba přímo kouzelné úkoly. Atmosféru našeho zápisu vám přinášíme v této reportáži. Reportáž připravili: Luděk Wala, Pavel Huťka a Lenka Pastušková.

Horníci dostanou navzdory ekonomické krizi přidáno

8. února 2011 13:17 | Stonava | Lucie Poláková

Horníkům se ekonomická krize a úsporná opatření vyhýbají. Naopak dostanou přidáno. Čtyřprocentní nárůst tarifních mezd letos zaručuje zaměstnancům OKD mzdový dodatek ke kolektivní smlouvě.

Beseda 8. 1. 2011 - Marcela Reichelová

8. února 2011 9:04 | Opava | Lucie Poláková

Dnešním hostem ve studiu je paní Marcela Reichelová, předsedkyně KV Sdružení obrany spotřebitelů Moravskoslezského kraje. A povídat si budeme o dalším působení této užitečné organizace, která nás chrání před nepoctivými obchodníky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více