Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Duchovní promluva na měsíc červen - P. Roland Manowski

30. května 2011 11:44 | Stonava | Lucie Poláková

Duchovní promluvu na měsíc červen si pro Vás připravil P. Roland Manowski, duchovní správce stonavské farnosti.

Školní vysílání 25. 5. 2011 - Karvinské děti pomůžou postiženým dětem

25. května 2011 7:16 | Karviná | Lucie Poláková

Máme tady pozvání pro karvinskou veřejnost. V úterý 31. května se koná velké charitativní vystoupení s názvem Karvinské děti pomáhají. Podobně jako loni pomáhaly děti obětem zemětřesení na Haiti, chtějí letos pomoci dvěma postiženým dětem.

Den města a Festival národnostních kultur v Orlové

24. května 2011 18:30 | Orlová | Lucie Poláková

V sobotu 21. května se celá Orlová skvěle bavila na dalším ročníku Dne města v místním letním kině a jeho okolí. Zábava pro všechny generace pokračovala i následující den. Neděle 22. května patřila v orlovském letním kině Festivalu národnostních kultur.

O titul Železný hasič se utkali závodníci z Karvinska, Ostravska i ze Slovenska

24. května 2011 17:30 | Stonava | Lucie Poláková

Už podruhé se právě u vás, na Novém světě, konal na Karvinsku jediný závod o titul Železný hasič. Letošní ročník byl ve srovnání s tím loňským mnohem náročnější, přesto se ho účastnil velký počet závodníků nejen z Karvinska, ale i Ostravska a nechyběli ani borci ze Slovenské republiky.

Školní vysílání 24. 5. 2011 - Karvinské děti pomůžou charitativním vystoupením postiženým dětem

24. května 2011 16:23 | Karviná | Lucie Poláková

Máme tady pozvání pro karvinskou veřejnost. V úterý 31. května se koná velké charitativní vystoupení s názvem Karvinské děti pomáhají. Podobně jako loni pomáhaly děti obětem zemětřesení na Haiti, chtějí letos pomoci dvěma postiženým dětem.

Karviná doprodala byty nájemníkům

24. května 2011 15:10 | Karviná | Lucie Poláková

Začneme zprávou z radnice. V této době město Karviná doprodalo byty nájemníkům. Celkem jich z osmi tisíc městu zůstává pouze 1500, z toho 400 bytů se nachází v domech s pečovatelskou službou určených spíše seniorům. Blíže vás s průběhem privatizace seznámí primátor města Tomáš Hanzel.

Przyjęcie u pana wójta - Vítězům blahopřál starosta

24. května 2011 13:50 | Stonava | Lucie Poláková

Laureatom w obecności ich rodziców i nauczycieli wychowania muzycznego pogratulował w dwa dni później wójt Stonawy Andrzej Feber. - Stonavské laureáty spolu s jejich rodiči a učiteli zpěvu pozval na radnici stonavský starosta.

Kaja i Przemek zdominowali II kategorię FPD - Kaja a Przemek získali obě ceny II. kat. FDP

24. května 2011 13:40 | Stonava | Lucie Poláková

Przemysław Orszulik zwyciężył w II kategorii Festiwalu Piosenki Dziecięcej w Hawierzowie, Karolina Michałek zdobyła jedyne (w każdej z dwu kategorii) wyróżnienie. - Druhou věkovou kategorii Festivalu Dětské písně v Havířově vyhrál Przemek Orszulik, Karolina Michalek získala jediné ocenění v této kategorii.

Karvinské děti pomůžou charitativním vystoupením postiženým dětem

24. května 2011 12:53 | Karviná | Lucie Poláková

Máme tady pozvání pro karvinskou veřejnost. V úterý 31. května se koná velké charitativní vystoupení s názvem Karvinské děti pomáhají. Podobně jako loni pomáhaly děti obětem zemětřesení na Haiti, chtějí letos pomoci dvěma postiženým dětem.

Přijměte pozvání na Den města Orlové a Festival národnostních menšin

17. května 2011 17:20 | Orlová | Lucie Poláková

Již v sobotu 21. května mohou vyrazit Orlované i lidé z okolí na opravdu kvalitně obsazený Den města, který nabídne zábavu pro všechny věkové kategorie. Již o den později bude zábava ve městě pokračovat, a to na Festivalu národnostních menšin.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více