Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Český svaz bojovníků za svobodu nechce zapomínat

12. listopadu 2010 18:56 | Orlová | Lucie Poláková

Český svaz bojovníků za svobodu je stále činnou organizací, která sice sdružuje lidi víceméně důchodového věku. Ti jsou ale stále ještě aktivní a snaží se především o to, aby ani současné generace nezapomínaly na hrůzy, které přinášejí období, kdy si jedni podrobují druhé a vyvolávají války a utrpení.

Školní vysílání 12. 11. 2010: Helfštýn

12. listopadu 2010 6:47 | Karviná | Lucie Poláková

Jednou z podzimních akcí sportovně-turistického kroužku SPOT na ZŠ Cihelní se stal celodenní výlet na Hrad Helfštýn u Lipníka nad Bečvou. Reportáž připravili: Kateřina Klímová, Imrich Joni, Barbora Baronová a Jakub Gamrot.

Frýdecko-místecký magazín 11. 11. 2010

11. listopadu 2010 21:21 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

1. Frýdecko-místečtí lékaři se připojili k akci Děkujeme, odcházíme
2. V MŠ Lískovecká učí děti muž
3. Aktuálně z Frýdku-Místku
4. Závodu Hornická desítka se zúčastnil rekordní počet sportovců
5. Beseda s Ivanem Vrbou o azylovém domě pro ženy

Karvinští policisté hledali cvičně ztracené studenty

11. listopadu 2010 20:08 | Karviná | Lucie Poláková

Karvinští policisté hledali tři studenty. Ztratili se během procházky na břehu řeky Olše. Naštěstí šlo pouze o cvičení, které mělo prověřit práci integrovaného záchranného systému.

Ve frýdecko-místecké školce učí chlap

11. listopadu 2010 19:36 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

A teď vám ukážeme jedinou mateřskou školku ve Frýdku-Místku, kde se o děti stará chlap. Patří ke čtyřem novým vychovatelům, kteří nastoupili do školky na Lískovecké ulici. Tady vedení města rozšířilo kapacitu o padesát míst.

Beseda 11. 11. 2010 - Vladislav Sobol

11. listopadu 2010 14:40 | Karviná | Lucie Poláková

S tiskovým mluvčím akciové společnosti OKD, Vladislavem Sobolem o bezpečnosti pod zemí.

O hornické obory je na karvinské SŠTaS zájem

11. listopadu 2010 11:46 | Karviná | Lucie Poláková

Společnost OKD pokračuje v podpoře hornických učňovských oborů na Střední škole techniky a služeb v Karviné. Tato škola jako jediná v republice začala v roce 2009 nabízet obory důlní zámečník a důlní elektrikář. V prvním a druhém ročníku se připravuje na práci v důlních provozech 74 učňů.

V Orlové se opět koná výstava fotografií

10. listopadu 2010 20:52 | Orlová | Lucie Poláková

Fotoklub Orlová zahájil této týden již svou několikátou výstavu v prostorách Domu kultury města. My jsme nechyběli na vernisáži celé akce a zjišťovali jsme, co návštěvníky čeká tentokrát.

Žáci z orlovské ZŠ Jarní vytvořili erb města z tříděného odpadu

10. listopadu 2010 20:15 | Orlová | Lucie Poláková

Do pokusu o světový rekord v počtu vyrobených znaků z vytříděného odpadu se přihlásila orlovská Základní škola Jarní. Pod vedením jedné z pedagožek tam skupinka žáků vyrobila z tříděného odpadu znak města Orlová. Škola se tak připojila k celorepublikové akci, která byla vyhlášena letos v září.

Starostou Orlové zůstává Jiří Michalík (ČSSD)

10. listopadu 2010 19:48 | Orlová | Lucie Poláková

Starostou města Orlové se stal dnes kolem poledne Jiří Michalík z ČSSD, který tak naváže na své starostování v minulém volebním období. Stejně tak post prvního místostarosty obsadil opakovaně Radislav Mojžíšek ze Sdružení nezávislých kandidátů-Evropští demokraté. Novým mužem na orlovské radnici je Miroslav Koláček z Komunistické strany Čech a Moravy, který byl zvolen druhým místostarostou.  

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více