Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

MFK OKD Karviná porazil Zbrojovku Brno

2. listopadu 2010 11:39 | Karviná | Lucie Poláková

Společně se podíváme na poslední pohárový zápas karvinských fotbalistů. Na domácím hřišti se uplynulý týden utkali s prvoligovým Brnem. A dařilo se. Karvinští zvítězili 2:0.

Senioři ze SPCCH si zahráli bowling

2. listopadu 2010 11:22 | Karviná | Lucie Poláková

V Karviné-Hranicích se uskutečnil třetí ročník bowlingového turnaje svazů postižených civilizačními chorobami. O putovní pohár bojovalo celkem devět družstev z Karviné a okolních měst a obcí. A jak se seniorům dařilo porážet kuželky, se podívejte nyní sami.

Beseda 2. 11. 2010 - Vladislav Sobol

2. listopadu 2010 11:04 | Orlová | Lucie Poláková

S tiskovým mluvčím akciové společnosti OKD, Vladislavem Sobolem, o bezbečnosti pod zemí.

V Karviné se chystá další humanitární sbírka

1. listopadu 2010 15:54 | Karviná | Lucie Poláková

Blíží se další humanitární akce na podporu lidem v nouzi v České republice a po celém světě. V době od 8. do 24. listopadu mohou lidé přinášet letní i zimní oblečení, lůžkoviny, ručníky, záclony, polštáře, deky, nepoškozenou obuv, plyšové hračky, nádobí nebo skleničky. Sbírat se bude opět ve skladu Zdravého města v areálu Kovony Karviná, a to v pracovní dny od 9 do 16 hodin. Věci, které přinesete, musí být čisté, neponičené a v dobrém stavu. Šatstvo nesmí být ze silonu.

ArcelorMittal Ostrava obnovil dodávky surového železa pro Evraz Vítkovice Steel

1. listopadu 2010 15:07 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Vedení ostravské huti ArcelorMittal se po 4 měsících dohodlo s ocelárnou Evraz Vítkovice Steel na obnovení dodávek surového železa. Výroba v ocelárně by se měla v nejbližších dnech opět rozjet. Skončí tak doba nejistoty pro jejich 320 zaměstnanců.

Nenechte výměnu řidičských průkazů na poslední chvíli!

1. listopadu 2010 13:38 | Stonava | Lucie Poláková

Řidiči, kteří mají řidičský průkaz vydaný mezi l. lednem roku 1994 až 31. prosincem roku 2000, by si měli ve vlastním zájmu tento doklad co nejdříve vyměnit, protože jeho platnost letos končí.

Listopadová duchovní promluva pastora Vladislava Volného

1. listopadu 2010 10:41 | Stonava | Lucie Poláková

Duchovní promluvu na měsíc listopad připravil evangelický pastor Vladislav Volný.

Beseda 29. 10. 2010 - Marian Jendrzejczyk

29. října 2010 7:36 | Orlová | Lucie Poláková

Vedoucí přípravného týmu Marian Jendrzejczyk zve vešechny na 15. ročník Výstavy spolkové a klubové činnosti v Orlové.

Opavský magazín 26. 10. 2010

27. října 2010 7:19 | Opava | Lucie Poláková

1. Opava má nový elektromobil pro sběr odpadků
2. Areál magistrátu na Krnovské ulici se dále rozvýjí
3. Aktuálně z Opavy 26. 10. 2010
4. Mezinárodní soutěž mladých varhaníků
5. Dny Liptovské kuchyně

V Orlové proběhla přednáška o zajímavostech ve fungování EU

26. října 2010 20:30 | Orlová | Lucie Poláková

Místa, kde pracuje Evropská unie, navštívili letos někteří pedagogové z Orlové i okolních měst. Na Základní škole Mládí pak v úterý proběhla přednáška pro veřejnost o mnohých zajímavostech a věcech okolí fungování této evropské instituce.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více