Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Orlovská část Poruba se mění k lepšímu

6. srpna 2010 16:39 | Orlová | Lucie Poláková

Zlepšit životní podmínky a bydlení v Orlové-Porubě. O to se již dlouhý čas snaží také orlovská radnice. Dalším krokem ke zlepšení v této lokalitě jsou i rekonstrukce tamních domů. Jeden z nich vlastní právě naše město a práce tam nyní běží v plném proudu.

Ostrava má první azylový dům pro rodiny s dětmi

6. srpna 2010 16:26 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Ostrava má první azylový dům pro rodiny s dětmi. Vznikl v lokalitě Hrušov na Liščině rekonstrukcí staršího obytného objektu. V azylovém domě najdou lidé v krizi nejen střechu nad hlavou, ale i pomoc sociálních pracovníků.

Velké závody ve vodním lyžování na Těrlické přehradě

6. srpna 2010 16:00 | Havířov | Lucie Poláková

Blíží se víkend a my pro vás máme nabídku, kam za zábavou. Určitě skvělá podívaná bude na Těrlické přehradě, kde proběhne finále Evropského poháru ve vodním lyžování.

Díky Nákupnímu portálu města Ostravy získávají firmy nové zakázky

6. srpna 2010 15:19 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Přes Nákupní portál města Ostrava, který je součástí Systému sdružených nákupů pro Statutární město Ostrava, prošlo již více než 300 objednávek. Jednou z firem, které získaly díky tomuto systému nové zakázky, je Cukrářství a pekařství Hvězda. Tento dodavatel jako první prošel celým procesem.

Beseda s Evou Richtrovou, primátorkou Frýdku-Místku

6. srpna 2010 12:04 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

S primátorkou Frýdku-Místku Evou Richtrovou (ČSSD) jsme si povídali o cenách tepla ve městě Frýdek-Místek.

Rok po povodni: v Žilině stále chybí lávka pro pěší

6. srpna 2010 10:24 | Nový Jičín | Lucie Poláková

V místní části Žilina jsou následky loňské povodně stále ještě dobře viditelné. Hlavní silnice přes obec vede nadále po provizorním mostě a lidem už více než rok chybí dvě lávky přes Jičínku. Stavba jediné náhradní se totiž zdržuje kvůli požadavkům na výšku lávky nad vodní hladinou.

Pozvánka na Kinematograf bratří Čadíků v Karviné

6. srpna 2010 9:08 | Karviná | Lucie Poláková

Na karvinské náměstí přijede koncem srpna pojízdný Kinematograf bratří Čadíků. Návštěvníci tak mohou opět sledovat populární filmy přímo pod širou oblohou.

Sociálněterapeutické dílny pořádaly setkání s rodiči

6. srpna 2010 6:02 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Doslova narváno bylo před týdnem v prostorách sociálněterapeutických dílen Effatha v budově Základní školy Dlouhá 54. Pracovníci zařízení tam pořádali setkání klientů s rodiči a opatrovníky. Odlévala se tam mýdla či malovaly hrníčky.

Špičkoví jazzmani zahráli ve Frýdku-Místku na Jazzu ve městě

5. srpna 2010 17:01 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Špičkoví jazzmani opět ovládli Frýdek-Místek. Na náměstí Svobody byla totiž další akce Beskydského veseléta. Jazz ve městě. A vy se teď můžete podívat, jaká panovala atmosféra.

Panské Nové Dvory se dočkaly obrovské investice

5. srpna 2010 16:32 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Panské Nové Dvory se dočkaly obrovské investice do nové silnice nebo třeba kanalizace. Vedení Frýdku-Místku se totiž rozhodlo dát prostor nové zástavbě a zatraktivnit život stávajícím obyvatelům.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více