Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Pojadą do Strasbourga - Pojedou do Štrasburku

26. dubna 2011 15:07 | Stonava | Lucie Poláková

Pięciu gimnazjalistów w nagrodę za dobrze rozwiązany test z wiedzy o UE i czeskim Senacie odwiedzi Parlament Europejski. - Pětice žáků z polského Gymnázia v Č. Těšíně si prohlédne Evropský parlament a jiné zajímavosti Štrasburku.

Nasze teatrzyki w konkursowym przeglądzie - Přehlídky se účastnily také polské soubory

26. dubna 2011 14:45 | Stonava | Lucie Poláková

Teatrzyk dziecięcy PSP w Czeskim Cieszynie i GAPA2 z PZKO Niebory brały udział w wojewódzkim przeglądzie teatralnym. - Divadelní soubor z polské školy v Českém Těšíně a divadélko GAPA2 z PZKO Něbory se ucházely o přízeň diváků i poroty na krajské divadelní přehlídce "Ostravské šupinky".

Morcinek w Stonawie - Morcinek ve Stonavě

26. dubna 2011 14:34 | Stonava | Lucie Poláková

Z okazji 120. rocznicy niedożytych urodzin polskiego pisarza uczniowie stonawskiej szkoły obejrzeli wystawę ze zbiorów Józefa Chmiela. - Žáci polské školy ve Stonavě si připomenuli 120. výročí narození Gustawa Morcinka, polského spisovatele narozeného v Karviné.

Beseda 26. 4. 2011 - Miroslav Koláček

26. dubna 2011 14:16 | Orlová | Lucie Poláková

Závody v ženské cyklistice, Gracia Orlová, letos oslaví 25 let, proto jsme si do studia pozvali Miroslava Koláčka (KSČM), místostarostu Orlové a ředitele závodu Gracia Orlová.

Do Opavy přijela v rámci Afrického týdne i velvyslankyně JAR

26. dubna 2011 13:36 | Opava | Lucie Poláková

Velmi netradiční akci se podařilo zorganizovat studentům Slezské univerzity v Opavě. Má název Africký týden a jejím prostřednictvím se mohli zájemci po celý minulý týden seznamovat s černým kontinentem. S jeho historií i současností. O významu projektu svědčí to, že do Opavy přijela i velvyslankyně Jihoafrické republiky Celia-Sandra Botha.

Blíží se uzavírka mostu, v Karviné nastanou změny v dopravě

26. dubna 2011 11:44 | Karviná | Lucie Poláková

Protože se blíží uzavírka mostu, chystají se v Karviné rozsáhlé změny v dopravě. Například v blízkosti Tesca vyroste několik provizorních kruhových objezdů. Více se dozvíte v naší reportáži.

Beseda 26. 4. 2011 - Petr Kovařík

26. dubna 2011 7:32 | Karviná | Lucie Poláková

Hostem ve studiu je pan Petr Kovařík, ředitel Nemocnice s Poliklinikou v Karviné, a povídat si budeme o hospodaření nemocnice.

V MěDK Karviná proběhla evakuace v rámci cvičení

25. dubna 2011 8:28 | Karviná | Lucie Poláková

V Městském domě kultury došlo k nečekanému požáru právě ve chvíli, kdy se zde promítal film pro základní školy. Elektronický požární hlásič přivolal na místo jednotku hasičů z Karviné. Naštěstí šlo pouze o cvičení, které mělo prověřit rychlost zásahu.

Den Země nabídl plno nových vědomostí a soutěže

22. dubna 2011 16:06 | Orlová | Lucie Poláková

Letošní Den Země nabídl v Orlové opět program, který pobavil všechny návštěvníky. Především děti se naučily řadu nových informací o ekologii i přírodě formou soutěží a her. Velké oblibě se těšila i prohlídka přírodovědného oddělení Domu dětí a mládeže, kde se akce konala.

Rada města si prohlédla moderní nemocniční oddělení

22. dubna 2011 15:46 | Orlová | Lucie Poláková

DIP a DIOP jsou dvě nová oddělení v orlovské části karvinské nemocnice, kde nacházejí péči pacienti s vážným poškozením svého zdraví. Na jejich provoz se přišli podívat i orlovští radní, kteří se zajímali také o současný stav celé nemocnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více