Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Žáci orlovské základní školy dostali pestrobarevné skříňky

13. ledna 2010 17:14 | Orlová | Lucie Poláková

Do pestrobarevných skříněk si mohou od letošního školního roku ukládat své osobní věci žáci orlovské základní školy Mládí. Navíc v úvodu roku 2010 si mohli zaskotačit při dalším ročníku pyžamového bálu.

Zbudování centra zábavy ze stodoly v Rychalticích

13. ledna 2010 17:00 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

V Rychalticích na Frýdecko - Místecku proměnili chátrající stodolu ve společenské centrum. Počítačová kavárna, klubovny a další místnosti jsou určeny hlavně dětem. To, aby smysluplně trávily volný čas, leží na srdci místnímu faráři. Postaral se proto o dotaci na přestavbu stodoly.

O přípravnou třídu v ZŠ Moravská v Havířově je zájem

13. ledna 2010 10:07 | Havířov | Lucie Poláková

Teprve prvním rokem otevřela Základní škola Moravská přípravnou třídu, a je o ni takový zájem, že kapacita je už skoro plná.

Stonavští myslivci pořádali již 11. ročník svého vyhlášeného plesu

12. ledna 2010 16:00 | Stonava | Lucie Poláková

Už po jedenácté stonavští myslivci pořádali svůj vyhlášený ples. Konal se jako obvykle v Domě PZKO a jako obvykle na něm bylo plno.

Nový rok zahájil tradiční koncert Ondrášku

12. ledna 2010 15:29 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Poprvé v letošním roce ožilo Beskydské divadlo velkým představením. Na divadelních prknech se v pátek a poté i v sobotu představila všechna oddělení Dětského pěveckého sboru Ondrášek. Každoroční novoroční koncert tentokrát pořadatelé ozvláštnili společným vystoupením s komorním orchestrem.

Teatrzyk Lalek Bajka w nowym roku - Loutkové divadlo Bajka v novém roce

12. ledna 2010 15:20 | Stonava | Lucie Poláková

W obecnym sezonie Teatrzyk ma przed sobą jeszcze dwie premiery, dla kół PZKO chętnie zagra również nagrodzoną w ubiegłym roku bajkę o Janku Wędrowniczku. Do prázdnin divadlo připraví ještě dvě premiérová představení, pro zájemce může zahrát také pohádku, která v listopadu získala dvě ceny odborné poroty.

Karvinská kapela Team Revival účinkuje již pátým rokem

12. ledna 2010 15:00 | Karviná | Lucie Poláková

Máme pro vás malý hudební dáreček a tím je kapela Team Revival z Karviné. Na hudební scéně funguje úspěšně již pátým rokem a čím dál více je žádaná nejen tady u nás v republice, ale i v zahraničí. Dívejte se.

Noworoczny spływ Olzą - Novoroční sjezd Olše

12. ledna 2010 14:45 | Stonava | Lucie Poláková

Po raz trzeci czescy i polscy miłośnicy kajakarstwa wzięli udział w noworocznym spływie Olzą. Už potřetí se na dolním toku řeky Olše konal novoroční sjezd od mostu ve Věřňovicích k mostu v polské obci Olza.

Rok 2009 je pro hasiče Rokem bleskové povodně

12. ledna 2010 14:18 | Nový Jičín | Lucie Poláková

Podruhé za sebou zřejmě použije kronikář hasičů k charakteristice uplynulého roku pouze dvě slova. Zatímco v roce 2008 to bylo vlakové neštěstí ve Studénce, letopočet 2009 bude zřejmě navždy spojen s výrazem blesková povodeň. Na programu ale byla i příjemnější akce: například oslavy 40 let profesionální jednotky ve městě.

Karvinská hornická nemocnice zlepšila péči o pacienty s epilepsií

12. ledna 2010 13:50 | Karviná | Lucie Poláková

Karvinská hornická nemocnice je bohatší o dalšího pomocníka v péči o své pacienty. Tentokrát se jedná o moderní monitor, jehož funkce umožňují sledování mozkové aktivity u pacientů s těžkými nezvladatelnými epileptickými záchvaty.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více