Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Středisko Tyflocentrum v Karviné rozšířilo své služby

30. července 2010 14:05 | Karviná | Monika Danková

Jste dlouhodobě nezaměstnaní nebo máte zdravotní hendikep a toužíte umět něco nového? Pak bude tento příspěvek zajímat právě vás. Karvinské Tyflocentrum začalo nabízet pro osoby v krizi nejrůznější vzdělávací kurzy.

Policisté zintenzivnili kontroly na tahu z Karviné na Český Těšín

30. července 2010 13:30 | Karviná | Monika Danková

Za posledních šest měsíců zahynulo na hlavním tahu z Karviné do Českého Těšína sedm lidí. Na zhruba sedmnáctikilometrovém úseku jsou tři nebezpečné úseky, kde řidiči často zbytečně riskují, předjíždějí nebo překračují povolenou rychlost.

Pozvánky na Karvinské hudební léto a srnčí hody

28. července 2010 0:17 | Karviná | Monika Danková

Po celé léto zpříjemňují obyvatelům Karviné nedělní odpoledne nejrůznější kapely a skupiny. Pokud se tedy vydáte některou srpnovou neděli na procházku a zastavíte se po 14. hodině v centru města, můžete si poslechnout repertoár některých dechovek, cimbálovek či folkových skupin.

Lékaři a hygienici se snaží zastavit šíření žloutenky typu A na Karvinsku

27. července 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Lékaři a hygienici se snaží zastavit šíření žloutenky typu A na Karvinsku. Zatím se touto infekční nemocí nakazilo 18 lidí v Karviné a Orlové. Nejlepší prevencí proti žloutence je důsledná hygiena. V zasažených lokalitách už také proběhlo očkování.

Částečná uzavírka hlavní silniční tepny a další opravy v Karviné

27. července 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Během letních prázdnin se rekonstruují na území města Karviné významné komunikace. Od neděle je částečně uzavřena tř. 17. listopadu, která je zároveň hlavním tahem přes město ve směru od Ostravy na Český Těšín. Vozovka se opravuje frézováním a pokládkou nového povrchu.

Krojovaní havíři z Karvinska udržují svou tradici již sto let

26. července 2010 3:47 | Karviná | Monika Danková

Krojovaní havíři z Karvinska udržují svou krásnou tradici již sto let. Pravidelně se setkávají a také se stávají ozdobou a součástí mnoha akcí v Karviné a okolí. Nedávno se sešli i v blízké Stonavě.

Jan Witek z Karviné zpívá rád a pro všechny

26. července 2010 2:39 | Karviná | Monika Danková

Teď vám představíme talentovaného Jana Witka z Karviné, studenta 2. ročníku střední zdravotnické školy. I když je to na kluka trochu neobvyklá škola, chceme vám ho představit z jiného důvodu. Honza je vyhledávaný pro svůj krásný hlas. V poslední době je zván kvůli zpěvu na různé kulturní akce ve městě.

V Karviné najdete i fitbox

21. července 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné-Hranicích se na jaře začal provozovat další sport zvaný fitbox. Jde o energetické a vysoce účinné cvičení a i když je box oblíbený spíše u mužů, v Karviné si ho oblíbily převážně ženy.

Představujeme kapelu Respekt z Karviné

20. července 2010 6:59 | Karviná | Monika Danková

Karvinská kapela Respekt se do srdcí rockových fanoušků dostává od září roku 2008. Založil ji frontman kapely Miroslav Kolatek, zvaný Kimmer společně s kamarádem.

Bratři Horváthovi z Karviné rapují pro radost

19. července 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Jan Horváth z Karviné, úspěšný basketbalista se, kromě sportu, věnuje se svým bratrem Michalem rapování. V současné době dávají své skladby dohromady v nahrávacím studiu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více